Ana SayfaDünyaBM’de ‘ırkçılık’ istifası

BM’de ‘ırkçılık’ istifası

HABER MERKEZİ – Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) İcra Sekreteri Rima Halef, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, İsrail’i ırkçılıkla suçlayan raporu geri çekmesini istemesi üzerine istifa etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) İcra Sekreteri Rima Halef, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, İsrail’i ırkçılıkla suçlayan raporu geri çekmesini istemesi üzerine istifa ettiğini duyurdu.

Lübnan Gazeteciler Sendikası’ndaki basın toplantısında konuşan Halef, Guterres’in kendisinden, İsrail’i ırkçılıkla suçlayan raporu geri çekmesini istediği için istifa ettiğini söyledi.

Yayımlanan raporda İsrail’in, ırk ayrımcılığı yapan politikalar uyguladığının delilleriyle ispatlandığını bir kez daha vurgulayan Halef şunları ifade etti:

Bu rapor nedeniyle son dönemde bana yapılan baskıları kabul edebilecek bir kişiliğe sahip değilim. Irk, din ve renk ayrımını esas alan bir ayrımcılığı da kabul edilmez buluyorum. Görevimin, tanıkları olan cinayetleri gizlememek olduğunu bildiğim için istifa ediyorum.

Aslen Filistinli olup Ürdün vatandaşlığı bulunan Halef, İsrail’in, Filistinlilerin tamamına ırk ayrımcılığı uygulamak ve bu durumu devam ettirebilmek için kanunlar çıkardığını ve politikasını bu yönde belirlediğini dile getirdi.

  BM raporu: 2016'da Kolombiya'da onlarca solcu ve insan hakları savunucusu öldürüldü

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AP'den Türkiye'ye: Hollanda gibi bir ülkeyi 'Nazi' olmakla itham edemezsiniz
Sonraki Haber
Newroz kutlamasına gelen İtalyan belediye başkanı sınır dışı edildi