Ana SayfaEkonomiBooking.com’dan sonra TÜRSAB’ın yeni hedefi: Alman Trivago ve ABD menşeili Tripadvisor

Booking.com’dan sonra TÜRSAB’ın yeni hedefi: Alman Trivago ve ABD menşeili Tripadvisor

HABER MERKEZİ – Online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerini mahkeme kararı ile durduran TÜRSAB bu kez de gözünü Alman trivago.com ile Amerikalı tripadvisor.com gibi diğer tüm online rezervasyon sitelerine dikti.

Türkiye’de turizm faaliyetlerinin kötüye gittiği süreçte, Hollanda merkezli uluslararası online rezervasyon portalı Booking.com’un  faaliyetleri, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) açtığı davayla tedbiren durdurulmuştu.

Referandumda ‘Evet’ diyeceği açıklanan TÜRSAB’ın sıradaki hedefinde ise Trivago ve Tripadvisor gibi rezervasyon portalları var.

Dünya gazetesinden Emre Eser’in haberine göre TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, mahkemenin booking.com için verdiği kararın emsal niteliğinde olduğunu belirterek, aynı kararın benzer otel rezervasyonu siteleri için de uygulanması gerektiğini söylüyor.

Mahkeme kararını Alman menşeili Trivago.com ve ABD menşeili Tripadvisor.com başta olmak üzere tüm otel rezervasyonu sitelerine göndereceklerini kaydeden Gürcün, yasalara uymayanlar hakkında yasal yollara başvuracaklarını dile getiriyor.

Bu tür hizmet vermek isteyen firmaların ruhsat alıp TÜRSAB’a üye olmaları ve devlete bazı teminatlar vermesi gerektiğini söyleyen Gürcün, söz konusu firmaların haksız rekabete sebep olduğunu savunuyor.

Booking.com hakkındaki sürecin henüz bitmediğini belirten Gürcün, şunları söylüyor:

Biz de meslek örgütü olarak bu konuda bir savaş başlattık. Bu tamamen kendi işletmecilerimizi korumaya yönelik bir girişim. İlk olarak algı oluşması amacıyla sadece booking.com için başvurduk. Çünkü dünya genelinde bilinen bir site. Ancak bu karardan sonra hepsi kendi üstüne düşeni yapacak, yapmak zorunda.

Previous post
Sancar: Türkiye'nin eli zayıfladı, BM'nin raporu yeni bir evrenin başlangıcı
Next post
Halit Akçatepe yaşamını yitirdi