Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu: Geri kabul anlaşmasını iptal edebiliriz

Çavuşoğlu: Geri kabul anlaşmasını iptal edebiliriz

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda ile yaşanan krizin ardından AB ile mülteci anlaşmasının iptal edilebileceğini dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’nın Avrupa Birliği (AB) ile imzalanan mülteci anlaşmasının iptal edebilebileceğini söyledi.

Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi vize serbestisi konusunda oyaladığını savunan Çavuşoğlu’nun 24 TV’nin canlı yayınındaki açıklaması şöyle:

Geri kabul anlaşmasını iptal edebiliriz. Onlar bizi vize konusunda oyaladılar. Geri kabul anlaşmasını uygulamıyoruz, göç anlaşmasını da değerlendiriyoruz.

 

Çavuşoğlu ayrıca Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ANSİAD) düzenlediği 23. Akdeniz Toplantısı’nda da Almanya ve Hollanda ile yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Krizlerin özellikle turizme ve halklar arasında bir soruna dönüşmemesi için çaba sarf ediyoruz” diyen Çavuşoğlu, “Almanya ile ciddi bir sorunumuz yok. Sorunu aştık” dedi.

Çavuşoğlu yaşanan krizlerden ise Avrupa’yı sorumlu tuttu.

Yaşanan krizle ilgili olarak Hollanda’ya tepki gösteren Çavuşoğlu ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Eğer biz de Türkiye Cumhuriyeti olarak onlar gibi hukuksuzluğa düşseydik, karşılıklılık esası gütseydik, o gece Hollanda’nın Maslahatgüzarını Bakanlığa çağırıp, kulağından tutup hücreye atardık.