Ana SayfaGüncel‘Daha güvenli’ Bilgi’de kadın öğrencilere ‘tekbirli’ saldırı: ‘Siz gavursunuz’

‘Daha güvenli’ Bilgi’de kadın öğrencilere ‘tekbirli’ saldırı: ‘Siz gavursunuz’

HABER MERKEZİ – Bilgi Üniversitesi’nde kadınların 8 Mart için açtığı standa ‘tekbir’ getiren bir grup saldırı düzenledi. Öğrenciler, ‘Siz gâvursunuz’ diyerek kendilerine saldıranlara özel güvenliklerin müdahale etmediğini belirtirken, saldırıda bir kadın öğrenci yaralandı.

İstanbul’da Bilgi Üniversitesi’nin Santral Kampüsü’nde, 8 Mart vesilesiyle bir stant açıldı.

Ancak Bilgi Kadın Kulübü üyesi kadınların açtığı standa aralarında maskeli kişilerin de olduğu bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Gazete Karınca’ya konuşan Bilgi Üniversitesi öğrencileri kendilerine bıçak çekildiğini, 15-20 kişilik grubun ‘tekbir’ getirerek ve “Siz gavursunuz” diyerek kendilerine saldırıldığını anlattı.

 

 

Saldırıda bir kadın öğrenci yaralandı.

Daha sonra aynı kişiler kadınların karşısında bulunan Toplum Gönüllülerine ait standa da saldırdı.

Öğrencilerden okul yönetimine tepki

Yaşananlar üzerine öğrenciler okul yönetimine tepki gösterdi.

Öğrenciler yeni ‘güvenlik’ uygulamaları kapsamında geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulan turnikeleri hatırlatarak güvenliklerinin sağlanmamasını protesto etti.

Rektöre saldırganların okulun öğrencileri olup olmadığını soran öğrenciler, “Bıçak çekildiyse okuldan atılacaklar mı” diye sorarken, rektör bu soruya kesin bir cevap vermedi.

Öte yandan Bilgi Üniversitesi’nde öğrenciler, okulun yeni rektörüne tehdit aldıklarıyla ilgili daha önce dilekçe gönderdiklerini de hatırlattı ancak bu kez de rektör söz konusu dilekçeleri okumadığını söyledi.

Bilgi’deki yeni ‘güvenlik’ uygulamaları

2007’den bu yana hizmet veren Bilgi Üniversitesi’nin Santralistanbul Kampüsü’nde ilk defa 1 Mart itibariyle ‘kontrollü geçiş’ uygulaması başlatılmıştı.

Uygulama uyarınca, akademisyen ve öğrencilerin turnikelerden kartlarını okutarak geçmeleri ziyaretçilerin ise farklı bir kapıdan kimliklerini bırakmak ve x-rayden geçmek kaydıyla okula girişleri mümkün.

  'Daha güvenli' Bilgi: Öğrenciler yeni 'güvenlik' uygulamalarını protesto etti