Ana SayfaDünyaGerekçe Hollanda ile kriz: Danimarka’dan ‘Yıldırım’ın mitingi ertelenmeli’ talebi

Gerekçe Hollanda ile kriz: Danimarka’dan ‘Yıldırım’ın mitingi ertelenmeli’ talebi

HABER MERKEZİ – Hollanda ile Türkiye arasındaki krizin yankıları sürüyor. Danimarka Başbakanı Rasmussen, yaptığı açıklama ile Başbakan Binali Yıldırım’ın mitinginin ertelenmesi talebinde bulunduklarını açıkladı.

‘Referandum’ etkinliği için Rotterdam’a gitmek isteyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçuş izninin iptal edilmesiyle başlayan kriz, karayoluyla Hollanda’ya gitmek isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın sınır dışına çıkarılması ile doruğa tırmandı.

Yankıları süren krize ilişkin bir gelişme de Danimarka’da yaşandı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Danimarka’da 20 Mart’ta düzenleyeceği mitingin ertelenmesi istendi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen, Yıldırım’ın planlanmış ziyaretinin iptal talebine gerekçe olarak Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan krizi gösterdi.

Danimarka Başbakanı Rasmussen açıklamasında, “Yıldırım’ın Danimarka ziyaretinin Hollanda’yla olan gerilimden ayrı tutulamayacağını, bu yüzden de Türk mevkidaşına ziyaretini ertelemesini teklif ettiğini” ifade etti.

Rasmussen basın açıklamasında, “Normal şartlarda Türk başbakanı Yıldırım’ın ziyaretinden memnuniyet duyardık. 10 Aralık 2016 Ankara ziyaretinde kendisiyle yapıcı bir diyalog yürütmüştük. Ancak şu anki durumda Türkiye’nin Hollanda’ya karşı tavrı dolayısıyla, Türk meslektaşımın ziyaretinin daha sonraki bir zamanda gerçekleşmesini önerdim” şeklinde konuştu.

Yıldırım, 20 Mart’ta Danimarka’ya gideceğini, burada hem referandum toplantısı yapacağını hem de resmi temaslarda bulunacağını söylerken, Danimarka’nın olumsuz bir tavrı olmadığını belirtmişti.


Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan krize ilişkin daha fazla ayrıntı içeren habere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

  Hollanda ile Türkiye arasında diplomatik kriz

  Hariciyede lale devri: ‘Evet' kampanyası nihayet aradığı hikayeyi buldu
  Hollanda'ya 'misliyle karşılık' vermek kolay mı?



Önceki Haber
Aslı Erdoğan: Tek bir insanın yaşamı için her şeyi göze alırız
Sonraki Haber
BBC: Aile Bakanı, diğer Schengen ülkelerine de giremeyecek