Ana SayfaEkoloji‘Deneysel Olarak Sınanmış Homofobiyle Baş Etme Grup Rehberliği Programı’ yayımlandı

‘Deneysel Olarak Sınanmış Homofobiyle Baş Etme Grup Rehberliği Programı’ yayımlandı

HABER MERKEZİ – Dr. Esra Ummak’ın homofobinin azaltılmasına ilişkin uygulamalı olarak gerçekleştirdiği eğitim programı, ‘Deneysel Olarak Sınanmış Homofobiyle Baş Etme Grup Rehberliği Programı’ kitaplaştırıldı.

Dr. Esra Ummak’ın eğitim alanında homofobinin azaltılmasına yönelik uygulamalı olarak gerçekleştirdiği programı; ‘Deneysel Olarak Sınanmış Homofobiyle Baş Etme Grup Rehberliği Programı’ Anı Yayıncılık tarafından kitaplaştırıldı.

Kitaba dair verilen bilgide, programın hedefi; eğitim alanında, eğitmenlik/öğretmenlik görevini üstlenenlerin homofobiye karşı duyarlı olmalarını sağlamaya çalışırken, öğretmenlerdeki /öğretmen adaylarındaki homofobi seviyesinin de azaltması olarak sunuluyor.

Kitap, yapılan araştırmalarda her alanda homofobiye ve ayrımcılığa maruz kalan LGBTİ’lerin, eğitim alanında da maruz kaldığı hak ihlallerinin azaltılmasına yönelik Dr.Esra Ummak’ın geliştirdiği ve deneysel olarak gözlemlediği hususları içeriyor.

Kitap ilk olma özelliği taşıyor

Dr. Esra Ummak’ın eğitimcilerle birlikte uygulamalı olarak gerçekleştirdiği kitap bir çok açıdan alanında ilk yayın olma özelliği taşıyor.

Anı Yayıncılık etiketiyle çıkan kitabın önsözünde şu ifadelere yer verildi:

Ülkemizde ve dünyada yapılan araştırmalar, bize eşcinselliğin değil homofobinin (heteroseksizmin/ heteronormativitenin) sorunsallaştırılması gereken bir olgu olduğunu ortaya koymaktadır. Eğitim-öğretim sisteminde ve kurumlarında, LGBT’lerin hak ihlali ve zorbalığa uğramamaları ve de sağlıklı ruhsal ve bedensel gelişimleri için okul personelinin özellikle öğretmenlerin (öğretmen adaylarının) çeşitlilikle kucaklaşmayı arttırmak, öğrencilerin yaşamlarını iyileştirmek için ihtiyaç duydukları konuda bilgilenmeleri gerekmektedir. Homofobiyle baş etmeye yönelik geliştirilen bu grup rehberliği programının öğretmenlerdeki /öğretmen adaylarındaki homofobi seviyesini azaltması hedeflenmektedir.

Ayrıca Ummak, kitaptan elde edilecek telif gelirinin tamamını Trans Dayanışma Ağı ve KESK’e bağlı Eğitim Sen’e (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) bağışlayacağını belirtti.

Kitap hakkında ayrıntılı bilgiye ve içindekiler bölümüne Anı yayıncılığın sitesinden ulaşabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
22 yıl sonra aynı yerde
Sonraki Haber
Prof. Kaboğlu uyardı: 'Terörist' söylemi çok tehlikeli, 'Hayır' diyen öldürülürse kim sorumlu olacak?