Ana SayfaGüncelDink cinayeti soruşturmasında 6 isim hakkında yakalama kararı talebi

Dink cinayeti soruşturmasında 6 isim hakkında yakalama kararı talebi

HABER MERKEZİ – İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, Fetullah Gülen ve eski savcı Zekeriya Öz’ün de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler Faruk Mercan, Ekrem Dumanlı ve Adem Yavuz Arslan ile avukat Halil İbrahim Koca hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Talebi nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince değerlendirilecek.

6 gözaltı

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Gökalp Kökçü, Dink cinayeti hükümlüsü Ogün Samast’ın 20 Ocak 2007’de Samsun Otogarı’nda yakalandıktan sonra Samsun Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimlerde gözaltında tutulduğu sırada Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez” sözü bulunan Türk bayrağı önünde çekilen fotoğraflar ve videoların 2007 ve 2016 yılının Eylül ayında bazı medya kuruluşlarında yayınlanmasına ilişkin 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Operasyon kapsamında Ankara, Sakarya, Kırıkkale, Elazığ ve Samsun illerinde görev yapan subay Murat Bayrak,1. sınıf Emniyet Müdürü Yakup Kurtaran, Emniyet Amiri Ahmet Çetiner, Astsubay Yüksel Avan ve Birol Ustaoğlu ile gazeteci Muhammer Ay gözaltına alınan isimler oldu.

Emekli Subay Atilla Güçlüoğülu ve ihraç edilen 3. Sınıf Emniyet Müdürü Metin Baltayı hakkında ise arama kararı bulunuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD’nin ardından bir yasak da İngiltere’den
Sonraki Haber
Erdoğan'ın başdanışmanı, Demirtaş'a tazminat ödeyecek