Ana SayfaGüncelDiyarbakır Valiliği ‘canlı bomba ihtimali vardı’ demişti: Yarı çıplak haldeyken vurulmuş 

Diyarbakır Valiliği ‘canlı bomba ihtimali vardı’ demişti: Yarı çıplak haldeyken vurulmuş 

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Newrozu’nun düzenlendiği alana elinde bıçakla girmek istediği belirten ve bu sırada polis tarafından açılan ateşle öldürülen ve olayın ardından Valiliğin “’Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim’ diyerek elindeki bıçakla alana koştuğu için canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden müdahale edilmiştir” dediği gencin yarı çıplak vaziyette vurulduğu anın fotoğrafları ortaya çıktı.

Diyarbakır’da dün düzenlenen Newroz kutlamasına elinde bıçakla girmek isteyen genç bir şahıs kontrol noktasında polis tarafından açılan ateşle öldürülmüştü.

Diyarbakır Valiliği olayın ardından “’Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim’ diyerek elindeki bıçakla alana koştuğu için canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden müdahale edilmiştir” açıklamasını yapmıştı.

Şahsın polis tarafından vurulduğu ana ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Dihaber’den Abdurrahman Gök’ün haberine göre elinde bıçak yarı çıplak vaziyette kontrol noktasında polislerle tartışan şahıs, daha sonra noktayı geçerek koşmaya başladı. Kimi polisler gencin üzerine kimi polisler de havaya ateş açarak genci durdurmak istedi. Bir polis amirinin “Ateş etmeyin” uyarılarına rağmen açılan ateş sonucu genç sırtından vuruldu.

Yarasını tutarak yaklaşık 10-15 metre daha kaçan genç, TOMA aracının arkasında yolun kenarında yere yığıldı. Yaklaşık 10 dakika sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.

Objektiflerine yansıyan fotoğraflarda, arama noktasında üstü çıplak bir şekilde sağ eliyle bıçağı göğsüne dayamış şekilde görünüyor. Hemen yanı başında 4 polis bulunuyor, arkasında ise yaklaşık 4 metre uzakta genç bir polis silahını doğrultmuş bekliyor.

Daha sonra sağ elinde bıçak, sol elinde ise yarım litrelik su şişesi bulunan genç koşmaya başlıyor ve o esnada gençle tartışan polisler arasında bulunan bir polis belindeki silahı çıkarıyor. Daha önce arkadan silah doğrultan genç bir polis ve yanındaki diğer bir polis havaya ateş açıyor. Ancak başka bir polis ise silahını çekerek, arkadan ateş ediyor.

Gencin vurulma anı yüzüne yansıyor ve bir süre elindeki su şişesini de bıçağın bulunduğu eline alarak sol eliyle yarasını tutup bir süre daha koşuyor. Daha sonra yolun kenarında yere yığılıyor. Ambulans gelene kadar da yaşayan gencin daha sonra yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

  Diyarbakır'da öldürülen gencin kimliği netleşti, aile Valiliğin açıklamasını yalanladı