Ana SayfaDünyaDSG Sözcüsü Silo: Rakka operasyonunda Türkiye’nin rolü olmamalı

DSG Sözcüsü Silo: Rakka operasyonunda Türkiye’nin rolü olmamalı

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri Sözcüsü Talal Silo, Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması amacıyla devam eden operasyonda Türkiye’nin herhangi bir rol almaması gerektiğini ABD’ye ilettiklerini söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Talal Silo, Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması amacıyla süren Fırat’ın Gazabı operasyonuna ilişkin konuştu.

Reuters’a konuşan Silo, operasyonda Türkiye’nin herhangi bir rol almaması gerektiğini ve bunu da ABD Senatörü John McCain ve Suriye’deki ABD’li askeri yetkililere geçen ay yaptıkları toplantıda ilettiklerini belirtti.

Silo şunları söyledi:

Türk tarafı bir işgal gücüdür ve daha fazla Suriye toprağı işgal etmesine izin verilemez.

Rakka’nın dış mahallelerine ulaşmasının kente giden anayolun kesilmesinden sonra birkaç hafta alacak. Birkaç hafta içinde kentin kuşatılacağını ümit ediyoruz.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner de başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında “ABD’nin YPG’ye sağladığı destek konusunda Türkiye ile bir anlaşmaya varıldı mı?” sorusuna Suriye’de YPG’yi desteklemeyi devam edeceklerini söyleyerek cevap vermişti.

Toner şu ifadeleri kullanmıştı:

Kuzey Suriye’de faaliyet gösteren Suriye Demokratik Güçleri kapsamında YPG’yi uzun süredir desteklemekteyiz. YPG, IŞİD ile mücadelede çok etkili oldu. Bunları birçok kez burada konuştuk. YPG, IŞİD’i savaş alanından püskürtmede ve sonuçta onlar yok etmede çok etkin. Operasyonların 4 Kasım’da başladığı günden bu yana 6.000 kilometrelik alanı ve Rakka civarında IŞİD’in ele geçirdiği 100’den fazla köyü… Biz açıkçası YPG ile ilgili Türkiye’nin kaygılarını anlıyoruz. Ancak PKK ile YPG arasında bağlantı olduğu görüşüne karşı çıkıyoruz.

  ABD teyit etti: Demokratik Suriye Güçleri operasyonda yer alacak
  ABD teyit etti: Demokratik Suriye Güçleri operasyonda yer alacak