Ana SayfaGüncelDTCF Tiyatro Bölümü ‘fiilen işlevsiz’ ama Erdoğan’a göre ‘sanatta önemli işler yapıldı’

DTCF Tiyatro Bölümü ‘fiilen işlevsiz’ ama Erdoğan’a göre ‘sanatta önemli işler yapıldı’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da katıldığı ‘3. Kültür Şurası’ toplantısında KHK ile özellikle tiyatro alanındaki açığa almalara değinmeden AKP iktidarı döneminde ‘sanat alanında önemli işler yapıldığını’ savundu. Konuşmasında sosyal medyayı da eleştiren Erdoğan, “Televizyonların, bilgisayarların, sosyal medyanın kültürümüzü adeta yiyip bitirmesine göz yumamayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen 3. Kültür Şurası’nda konuştu.

Konuşmasında sosyal medyayı eleştiren Erdoğan, AKP iktidarı döneminde ‘sanat alanında önemli işler yapıldığını’ da savundu.

 

Erdoğan’ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

Esasen geçtiğimiz 14 yılda kültür alanında çok önemli işler de yapıldı. Müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı 17.3 milyona çıktı. Destek verilen özel tiyatro sayısı 216’ya, sinemaya verilen destek de 176 milyon dolara yükseldi. Yerli, filmler 31 milyon lira ile tarihimizin en yüksek potansiyeline ulaştı.

Geniş bir alanda ata yadigarı eserlere sahip çıktık. Onardık, gerekiyorsa yeniden inşa ettik. Değerli dostlar, bütün bunlar elbette çok önemli hizmetlerdir. Fakat önümüzde yapmamız gereken çok büyük işler olduğunun fa farkındayız. Kültür faaliyeti adı altında kültür hayatımıza katkı sağlamayan etkinlikler konusunda dikkatli olmalıyız. Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri kültürel sığlaşmadır.

Biz sosyal medyanın kültürümüzü adeta yiyip bitirmesine göz yumamayız. Tam tersine bu imkanları kendi kültürümüzü yeni kuşaklara aktarmanın yollarını bulmalıyız.

Medya alanındaki faaliyetlerimizin de ölçüsü bilmekle anlamak arasındaki farkı ifade eden kültür ve irfan kavramları olmalıdır. İrfandan yoksun bir kültür, hamallıktan başka bir şey değildir. Ahlaktan yoksun bir kültür anlayışı bizi yozlaşmaya götürür. İyinin, güzelin ve doğrunun peşinde koşan bir sanat ve kültür anlayışına her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Sanat ve kültürün amacı insanı akli ve ahlaki kemale ulaştırmaktır.

Milli kültür şuuruna ihtiyacımız var. Unutmayın siyasi iktidar seçimle, oyla, sandıkla olunabilir. Ama kültür iktidarı için birikime, emeğe, dirsek çürütmeye, alın teri dökmeye ihtiyacımız var. Kültürel yabancılaşma ve kültür emperyalizmine karşı yerli ve milli olan kültür değerlerimizi evrensel dille yeniden inşa etmeliyiz.

Erdoğan’ın ‘değinmediği’ açığa alınan oyuncu ve akademisyenler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘sanat alanında önemli işler yaptık’ açıklamasında

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL süresince İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde muhalif kimlikleriyle bilinen 6 oyuncu ve yönetmen açığa alındı.

17 oyuncu, bir dramaturg, bir müzisyen ve bir koreografın ise işine son verildi.

Son çıkarılan KHK ile de Ankara Üniversite Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) Tiyatro Bölümü’nden 3’ü profesör 5 akademisyen ihraç edildi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hekimlerden 'Hayır' videosu: 'Büyütecek umudumuz var'
Sonraki Haber
Evli kadınların stres oranı bekarlardan daha yüksek