Ana SayfaGüncelDüşen helikoptere ilişkin soruşturma başlatıldı

Düşen helikoptere ilişkin soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ – Büyükçekmece’de düşen ve 7 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan helikopter kazasına ilişkin soruşturma başlatıldı.

İstanbul Büyükçekmece’de dün Eczacıbaşı grubuna ait olan Sikorsky S-76 tipi helikopteri düşmüş ve 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Kazaya ilişkin Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında görevlendiren 2 Cumhuriyet savcısı nezaretinde helikopterin düştüğü bölgede olay yeri inceleme ve kaza kırım uzmanları inceleme yaptı.

Uzmanların, kazaya ilişkin ilk tespitlerini tamamladıkları, bu doğrultuda ön rapor hazırlayarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edecekleri kaydedildi.

  İstanbul’da helikopter düştü: 7 kişi yaşamını yitirdi

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükçekmece’de Eczacıbaşı grubuna ait olan Sikorsky S-76 tipi helikopterin kuleye çarpmasının ardından D-100 otoyolunun kenarına düştüğü belirtilmişti.

Helikoperin düşmesi sonucu 2’si pilot olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Düşen helikopterin Eczacıbaşı Grubu bünyesinde helikopter kiralama hizmeti veren Kuğu Havacılık’a ait olduğu öğrenilmişti.

Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ise gazetecilere şunları söylemişti:

Kaza nasıl oldu, neden oldu şu anda bilmiyoruz. Bir yöneticimiz vardı, Rusya’daki tesislerimizin yöneticisi olan arkadaşımız. Rus konuklarımız vardı. Fuar nedeniyle kendilerini davet etmiştik. 2 tane de pilotumuz var. Atatürk Havalimanı’ndan havalandığını biliyoruz. Helikopter tam donanımlı ve bakımlı bir helikopterdi.

Kuğu Havacılık Genel Müdür Gürcan Mallı da yaptığı yazılı açıklama ile hayatını kaybedenlerin kimliklerini açıklamıştı:

Kuğu Havacılık bünyesinde operasyon yapmakta olan TC-HEZ kuyruk numaralı 2008 üretim tarihli Skorsky S76 C++ tipli helikopterimiz İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Eskişehir Bozüyük seferini yapmak üzere saat 11.20’de kalkış yapmıştır. Kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin Beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır. Helikopterimizde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunmaktadır. Uçuş ekibi Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, yolcu isimleri ise Salim Özen (Eczacıbaşı’nda üst düzey yönetici), Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Berkin Elvan'ın babası: Burada öldürülmüş bir çocuk var ve o yargılanıyor
Sonraki Haber
Hollanda'ya 'Nazi kalıntısı, faşist' diyen Erdoğan: Senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek?