Ana SayfaGüncelEkmek ve Gül 3 Nisan’da yeniden ‘merhaba’ diyecek

Ekmek ve Gül 3 Nisan’da yeniden ‘merhaba’ diyecek

HABER MERKEZİ – Hayatın Sesi televizyonunun KHK ile kapatılmasının ardından yayını durdurulan Ekmek ve Gül programı 3 Nisan’da web portalı üzerinden yeniden izleyici ile buluşacak.

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Hayatın Sesi televizyonu kapatılmış haliyle kanalda yayınlanan kadın programı Ekmek ve Gül de son bulmuştu.

Kadınların sesinin kısılmaya çalışıldığı, baskının yoğunlaştığı şu günlerde kadın mücadelesini büyütmeyi kendisine ilke edinen Ekmek ve Gül, bu kez internet ortamından izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.

3 Nisan’da web portalı üzerinden yayına başlanacağının duyurulduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

2008 yılında Hayat Televizyonu’nda bir program olarak başladı Ekmek ve Gül. Neredeyse her ilde Ekmek ve Gül adıyla bir araya gelen kadınlarla büyüdü, bu birliklerden işçi, işsiz, memur, öğrenci, sanatçı kadınların birikimleriyle çıkan aylık bir dergiyi de yanına kattı.

‘Kadınların birlikteliğiyle yola devam’

Ekmek ve Gül ekibi müjdeli haberi, “Fabrikalara, mahallelere, atölyelere, evlere, kadın derneklerine, kadınların olduğu her yere uzanan Ekmek ve Gül bugün, kadınların birlikteliği ve dayanışmasıyla web portal olarak yoluna devam ediyor” sözleri ile verdi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Bu web portal bir haber sitesi olmaktan öte, kadın kadına dertlerimizi paylaştığımız, hayatımızın her anında bize benzer başka kadınların bir tık yakınımızda olduğunu hissettiğimiz, kadın dayanışmasıyla yaşamımızı güzelleştirdiğimiz, bilgilendiğimiz, bilgimizi paylaştığımız ve kadınların dünyayı değiştirme mücadelesi için bir mecra olacak.

Ekmek ve Gül kadınların sesi, sözü, kürsüsü olmaya devam ediyor. Her an her yerde yaşamı dayanışmayla sürdüren, dayanışmayla güzelleştiren tüm kadınlar yaşamak için ekmek, ruhu için gül istiyor hâlâ!

Ekmek ve Gül’e destek olmak için neler yapabilirsiniz?

*Ekmek ve Gül web portalı kadın örgütlerinin haberlerine, etkinliklerine açık bir alan. Sitemizde yer alan Kadınların Ajandası bölümünde etkinliklerinizin, çalışmalarınızın kadınlarla paylaşılmasını isterseniz [email protected] adresine etkinliğinizin ya da çalışmanızın bilgilerini atabilirsiniz. Böylece biz de ajandaya sizin etkinliklerinizi ekleyebilir, kadınların bilgisine sunabiliriz.

*Ekmek ve Gül web portalında kadın örgütlerini tanıtmak, kadınların size nasıl ulaşabileceğinin bilgisini paylaşmak için bir bölüm olacak. Bu bölümde yer almak için siz de 3 dakikalık bir video çekebilir ve bize ulaştırabilirsiniz.

* Ekmek ve Gül web portalı sizden gelecek her türlü mektup, izlenim, haber, fotoğraf ve videoya açık. Yayınlanmasını istediklerinizi [email protected] adresine gönderebilir. Facebook ve twitter hesaplarımızda paylaşabilirsiniz.

* Ekmek ve Gül web portalını iletişimde olduğunuz kadınlara duyurmak, kadınların da mektup, izlenim, haber, fotoğraf ve videolarla bizi zenginleştirmesini sağlamak çok büyük bir dayanışma olacaktır.

* Eğer bir web sayfanız varsa Ekmek ve Gül için hazırladığımız banner’ımıza yer ayırır mısınız? Bize hangi boyutta olacağını bildirirseniz hızla hazırlayıp göndeririz.

Ekmek ve Gül ile 0533 209 01 78  numaralı telefon numarasından veya [email protected] adresinden iletişime geçebilirsiniz.