Ana SayfaGüncelEkonomi Bakanı Zeybekçi’ye de Almanya’da salon yok

Ekonomi Bakanı Zeybekçi’ye de Almanya’da salon yok

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Almanya’da katılacağı ve referandum için çağrı yapması beklenen toplantının son anda iptal edilmesinin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Köln kentinde katılacağı bildirilen toplantı için salon verilmediği haberi geldi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın anayasa değişikliği referandumuyla ilgili Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Gaggenau kentinde yapması planlanan konuşması için verilen izin ‘altyapı yetersizliği nedeniyle’ geri çekilmişti.

Bu kararın ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Köln kentinde katılacağı bildirilen toplantı için salon verilmediği haberi geldi.

DHA’nın haberine göre Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Porz semtinde belediyeye ait salonda saat 5 Mart saat 18.30’da Bakan Zeybekçi’nin başkanlık sistemini anlatacağı bir toplantının yapılacağını duyurmuştu.

Ancak Porz Belediyesi, söz konusu etkinlik için salonun verilmediğini bildirdi. Porz Belediye Başkanı Henk van Benthem , Bakan Zeybekçi’nin katılacağı toplantı için salon verilmediğini doğrularken nedenini açıklamadı. Van Benthem kısa açıklamasında sadece, “Bir çalışanımız salonda kimin konuşmacı olduğunu öğrendikten sonra Vatandaşlık Dairesi Müdürü’nü bilgilendirdi” dedi.

  Bozdağ’dan Almanya’daki etkinliğine izin verilmemesine tepki
  Almanya'dan Bozdağ'ın referandum etkinliğine engel