Ana SayfaGüncelErdoğan: Avrupa Birliği haçlı-hilal mücadelesini başlattı

Erdoğan: Avrupa Birliği haçlı-hilal mücadelesini başlattı

HABER MERKEZİ – Sakarya’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tutuklu Die Welt muhabiri Deniz Yücel’i bir kez daha ‘terörist’ ve ‘ajan’ diye niteledi ve “Neymiş Alman vatandaşıymış, ne vatandaşı olursa olsun. Bunlar Türkiye’de ajan teröristlik yapıyorsa bedelini ödeyecek” dedi. Erdoğan, Hollanda krizine ilişkin konuşmasında ise ‘Nazi’ ithamını yineledi ve AB’yi inanç özgürlüğünü kısıtlamakla suçlayarak “Bunlar haçlı-hilal mücadelesini başlattılar. Başka bunun izahı olamaz” dedi.

Sakarya Demokrasi Meydanı’nda toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha Almanya ve Hollanda ile yaşanan kriz üzerinden Avrupa’ya yüklendi, ‘Nazi’ ithamını yineledi ve AB’yi inanç özgürlüğünü kısıtlamakla suçlayarak “Bunlar haçlı-hilal mücadelesini başlattılar. Başka bunun izahı olamaz” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

‘Ey Rutte, sen kaybettin’

Ey Rutte, sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. ‘Efendim, seçimden sonra Başbakan’la bir yemek yiyebiliriz.’ Bizde öyle bir Başbakan yok, geç o işi. Sen kaybettin.

Geri kabul anlaşması

Şimdi bunlar vizelerin kaldırılması meselesinde söz verdiler, tutmadılar. Şimdi ‘geri kabul’ diyorlar. Ne geri kabulü ya geç onları. Sen benim bakanımı Hollanda’ya sokmayacaksın, sen benim Dışişleri Bakanıma uçuş izni vermeyeceksin, benim topraklarım olan başkonsolosluk binasında görüşme yapmak, oraya girmesine fırsat vermeyeceksin, bizden buralara girişi bekleyeceksin. Yok öyle şey. Arapların güzel bir sözü var, ‘Men dakka dukka.’ Kim dak ederse, ona da dak olur.

Bir kez daha Deniz Yücel’i ‘ajanlık’ ile suçladı

Almanya bu işin başını çekmiştir onlarla da bu işi oturup konuşacağız. Bir ajan teröristi Alman rezidansında bunlar saklıyor. Bunu Alman şansölyesi benden istiyor. Bizde yargı bağımsızdır dedim. Bizden bunları kusura bakma alamazsınız. Mahkemeye çıktı tutuklandı bu ajan terörist. Neymiş, Alman vatandaşıymış; ne vatandaşı olursa olsun. Bunlar Türkiye’de gizli ajanlık yapıyorsa bedelini ödeyecek.

18 Mart Çanakkale Köprüsü üzerinden ‘Hayır’ mesajı

Şimdi sesleniyorum ‘Hayır’ diyenler, Cumartesi günü 18 Mart Çanakkale Köprüsü’nün temelini atıyoruz, ‘Evet’ mi, ‘Hayır’ mı? Sıkıysa ‘Hayır’ desinler. Diyebilirler mi? Niye? Artık millet bunları yutmuyor. Ve inşallah dünyanın bir numaralı köprüsü olacak.

AB’ye seslendi: ‘Haçlı-hilal mücadelesini başlattılar’

Avrupa Birliği’nin Adalet Divanı bir açıklama yaptı. İşverenlere diyor ki ‘İsterseniz iş yerlerinizde başörtülü çalışmak isteyenlere müsaade etmeyebilirsiniz.’ Hani inanç, din özgürlüğü? Bunlar haçlı-hilal mücadelesini başlattılar. Başka bunun izahı olamaz. Açık söylüyorum, Avrupa hızla İkinci Dünya Savaşı öncesi günlere doğru yuvarlanıyor.

Ben diyorum ya ‘Bunlar yeni Nazizmdir.’ Bundan çok rahatsız oluyorlar. Çünkü Hollanda Nazi tokadı yedi. Peki ey Hollanda, sen Srebrenitsa’da benim Müslüman kardeşlerimi, 8 bin 354 Müslüman kardeşimi katlettiniz, onu neyle ifade edeceksiniz Bunları biz unutmuyoruz, bunların cibilliyetini biliriz. Orada Boşnak kardeşlerimizi şehit ettiler.

  Çavuşoğlu Hollanda seçimininde 'din savaşlarını' gördü: Avrupa'yı çökertmeye başladınız
  FT: Balkanlar'daki tablo 19. yüzyıldaki kadar tehlikeli, Türkiye ile Rusya etnik ve dini gerilimi politikleştiriyor

PAYLAŞ:    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!       Yazdır
Önceki Haber
9 yaşındaki çocuk, okulda aldığı ders sonucu istismara uğradığını anladı
Sonraki Haber
Yıldırım: Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye'ye göre yapıyor; bakın, Hollanda seçimlerine ayar verdik