Ana SayfaGüncelErdoğan Avrupa’ya ‘faşist’ demeye devam ediyor: ‘Bak belgeyle konuşuyorum’

Erdoğan Avrupa’ya ‘faşist’ demeye devam ediyor: ‘Bak belgeyle konuşuyorum’

HABER MERKEZİ – Avrupa ülkeleri hakkında ‘faşist’ ifadesini bir kez daha kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez ‘belgeyle konuştuğunu’ söyledi ve “Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Onlara karşı verilmiş bir mücadeleniz var mı? Camilerimizi yakıp yıkmadınız mı? Solingen faciasını biz bir kenara koyabilir miyiz? NSU davasını bir kenara koyabilir miyiz? Hâlâ çözmediniz, hâlâ sürüncemede bekletiyorsunuz. Faşistsiniz, faşist” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa’daki toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan hem ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumuna ilişkin hem de hükümetin Avrupa ülkeleriyle yaşamaya devam ettiği gerginliğe ilişkin konuştu.

Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanına ‘diktatör’ diyeceksin, bunlara ‘faşist’ dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor, ‘Nazi’ dediğimiz zaman rahatsız oluyor. Bak belgeyle konuşuyorum. Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Onlara karşı verilmiş bir mücadeleniz var mı?” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanına ‘diktatör’ diyeceksin, bunlara ‘faşist’ dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor, ‘Nazi’ dediğimiz zaman rahatsız oluyor. Bak belgeyle konuşuyorum. Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Onlara karşı verilmiş bir mücadeleniz var mı? Camilerimizi yakıp yıkmadınız mı? Solingen faciasını biz bir kenara koyabilir miyiz? NSU davasını bir kenara koyabilir miyiz? Hâlâ çözmediniz , hâlâ sürüncemede bekletiyorsunuz. Faşistsiniz, faşist.

‘Bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz’

Kendi ülkesinin Cumhurbaşkanına karşı Avrupa’da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanıbaşına silah koyuyor ve onların solak partileriyle oradaki terör örgütü, beraber yürüyorlar. Neresi burası? İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya. Bunları da söylediğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Rahatsız olmayın, ‘men dakka, dukka.’ Siz, bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz.

Türkiye’nin bölgesinde yürüttüğü mücadele; hem buradakilerine ve bütün bu çevredeki kardeşlerimize yardım etmek hem de kendi güvenliğini sağlamak içindir. Açık konuşuyorum; her kim Türkiye’nin ‘Suriye’de ne işi var’ diyorsa ülkemizin kötülüğünü istiyordur. Her kim ‘Irak’la niye bu kadar ilgileniyoruz’ diye soruyorsa Türkiye’nin fenalığını düşünüyordur. Her kim ‘Avrupa’daki gelişmelere niçin müdâhil oluyorsunuz’ diyorsa kesinlikle milletimize husumeti vardır. Buradan komşularımıza ve oralardaki güçlere, özellikle de Avrupa ülkelerine, Avrupa’ya, Rusya’ya bir mesajım var; biz kimsenin düşmanı değiliz, bizim kimseye husumetimiz yok. Tam tam tersine her ülkeyle, her toplumla mümkün olan en iyi, en ileri, en samimi siyasi, ekonomik, sosyal ilişkiler kurmak, geliştirmek istiyoruz

İdam açıklaması

Önce 16 Nisan’ı bir halledelim. 16 Nisan’ı hallettikten sonra; Kılıçdaroğlu ne diyor, ben idamdan yanayım diyor. Sayın Bahçeli zaten açıkladı. Sayın Yıldırım da zaten idama asla aykırı davranamaz. Öyleyse bana geldiğinde ben de, bu Meclis yasa teklifi bana geldiğinde bunu onaylarım.

Hem içeride hem dışarıda 16 Nisan’da ‘evet’ çıkmasının önünü kesmek için adeta seferberlik ilân edilmiş durumdadır. Anayasa değişikliğiyle ilgisi olmayan öyle yalanlar ortaya atılıyor ki insanın aklı havsalası almıyor. Yurt dışında birtakım ülkeler bu konuda öylesine açık taraf olmuş durumdalar ki ortada ne uluslararası anlaşmalar, ne diplomatik teamüller, ne nezaket kaldı. Sanki seçim Almanya’da yapılıyor, sanki Belçika’da, sanki İsviçre’de, sanki Hollanda’da yapılıyor. Size ne? Terör örgütleri Avrupa şehirlerinde polis koruması altında eylem yaparken, ‘hayır’ kampanyası yürütürken, ‘Evet’ diyenlerin üzerine atlarıyla itleriyle saldırıyorlar. İçeride de dışarıda da telaş büyük olduğuna göre ülke ve millet olarak doğru yoldayız demektir. Bunun için diyoruz ki 16 Nisan, Türkiye’nin bir daha koalisyon günlerine dönmeyeceğinin ilanıdır. 16 Nisan, Türkiye’nin ekonomik krizlere yol açan çatışma ortamlarına kapılarını kapattığının ilânıdır. 16 Nisan, daha çok büyüyecek, daha çok üretecek, daha çok istihdam edecek, daha çok ihracat yapacak bir Türkiye’nin yolunun açıldığı günün adıdır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD’de gece kulübüne saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti, 14 yaralı
Sonraki Haber
Kemal Kurkut cinayeti ile ilgili yayın yasağı