Ana SayfaGüncelErdoğan Hollanda’ya ‘yaptırımı’ açıkladı: Rotterdam’la ‘kardeş şehir’ anlaşmasını bitiriyoruz

Erdoğan Hollanda’ya ‘yaptırımı’ açıkladı: Rotterdam’la ‘kardeş şehir’ anlaşmasını bitiriyoruz

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda krizinin ardından konuşulan ‘yaptırımlara’ bir yenisini daha ekledi. Erdoğan İstanbul’la Rotterdam arasındaki ‘kardeş şehir’ anlaşmasını bitirdiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyon’da katıldığı “toplu açılış töreni”nde konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde hükümetin Hollanda ile yaşadığı kriz ve başkanlığı da içeren anayasa değişikliği referandumu vardı.

Hollanda hakkında bir kez daha “Srebrenitsa katliamında 8 bin Bosnalıyı katledenlerdir. Bunların biz cibilliyetini biliriz” ifadesini kullanan Erdoğan, İstanbul’la Rotterdam arasındaki ‘kardeş şehir’ anlaşmasını bitirdiklerini açıkladı.

Erdoğan şöyle konuştu:

Türkiye’nin bakanı, hem de bir bayan bakanı oraya geliyor. Nereye geliyor? Kendi konsolosluğuna. Ve kendi konsolosluğuna gelerek vatandaşlarıyla buluşacak. Bunun herhangi bir izne tabi olması söz konusu değil. Hayır, kampanyası yapmak üzere Almanya’ya, Hollanda’ya, İsviçre’ye gelen PKK terör örgütünün temsilcilerine, onların yandaşlarına ve onlarla beraber hareket eden Türkiye’deki Barolar Birliği Başkanı’na, onlara müsaade ediyorsunuz. Peki, Türkiye’nin bakanına niçin kapıları kapatıyorsunuz? Ve Rotterdam’ın belediye başkanı, İstanbul ile kardeş şehirlermiş. Dedim hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, bunlarla kardeşlik akdini bozsun. Bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil.

Erdoğan, Avrupa’da kendisi ve referandumla ilgili manşet atan gazetelere de tepki gösterdi. Erdoğan şunları söyledi:

Gazeteler başlıklarını Türkçe atıyor. ‘Diktatör Erdoğan’a hayır’. Ya bunun benim şahsımla alakası yok ki, Türkiye’de bu bir sistem oylaması. Tayyip ile ne alakası var, burada bir sistem değişikliği yapılacak. Bunun neticesinde yarın yapılacak başkanlık seçimine kim öle, kim kala. Bunların demokrasi anlayışları bu. Yaklaşım tarzları ne yazık ki bu. Tüm dergilerinin kapaklarında bu konu var.

Evet derseniz karşınızda polisiyle, atıyla, itiyle insanlık dışı bir duvar buluyorsunuz. Hanım bakanımız gelecek diye OHAL ilan ediyorlar. Türkiye’de darbe teşebbüsünün ardından Bakanlar Kurulu kararıyla OHAL ilan ediyoruz, Batılılar diyor ki ‘Bu OHAL ne kadar sürecek?’ Size ne? Siz bir saatte OHAL ediyorsunuz, hanım bakanımızı konsolosluğumuza sokmamak için.

Avrupa kendi korkuları içinde boğulma yolunda gidiyor. Türk korkusu, İslam korkusu aldı başını gidiyor. Hayata tutunmak uğruna kendilerine sığınan mültecilerden bile korkuyorlar. Kendilerinden olmayan her şeye düşman kesiliyorlar. Geçmişte bunlar Yahudilere de böyle davranmadılar mı? Boşnakların katledilmesine Sırp oldukları için katledilmesine göz yumdular. Katledilen hiçbir topluma sahip çıkmadılar. Kendi içlerinde Katolik-Protestan diye öldürdükleri var. Avrupa Birliği’ni kurarak dünya için yeni bir sayfa açtıklarını öne sürüyorlardı. Onun da içini boşalttılar. İşte İngiltere, Avrupa Birliği’nden ayrılıyor mu? Brexit denen olayla yaptı referandumunu, ayrılma kararını verdi. Faşizmin ruhu Avrupa sokaklarında kol geziyor.

Erdoğan’ın açıklamasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi de jet bir karar aldı. Meclis, Rotterdam Belediyesi ile yaptığı kardeş şehir protokolünü oy birliği ile iptal etti.

  Hollanda 'protestosu': 40 inek sınır dışı edildi