Ana SayfaGüncelErdoğan: Ne yazık ki, dostlar hala YPG’nin yanında

Erdoğan: Ne yazık ki, dostlar hala YPG’nin yanında

HABER MERKEZİ – Antalya’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de YPG’yle birlikte hareket eden ABD ve Rusya’ya ‘serzenişte’ bulundu, “Ne yazık ki dostlar hala PYD ve YPG’nin yanında” dedi. Avrupa’ya da seslenen Erdoğan bir kez daha ‘Nazi’ yaftalamasını yinelerken “Neymiş, idam cezası gelirse Türkiye’nin Avrupa’da yeri yokmuş. Olmasın ya” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da açıklamalarda bulundu, bir kez daha yaşanan kriz üzerinden Avrupa ülkelerine yüklendi ve ‘Nazi’ ithamlarını yineledi.

Suriye’de Rusya ve ABD’nin YPG’yle birlikte hareket etmesi karşısında daha önce “Üzgünüz” açıklaması yapan Erdoğan, bu kez de ‘serzenişte’ bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Memur-Sen’in 5. Büyük Türkiye Buluşması’ndaki konuşması şu şekilde:

‘Dostlara’ serzeniş

“Şuraya girmeseniz iyi olur, şuraya üs kurmasanız iyi olur”. Tamam da siz ne arıyorsunuz orada, siz niye kuruyorsunuz. “Bizi davet ettikleri için oraya geliyoruz” diyorlar. Her davete icap etmek gibi uluslararası bir alanda karar var mı? Biz tehdit altındayız. Eğer Suriye’den Gaziantep’teki kardeşlerime bir saldırı olur da orada 56 kardeşim şehit olursa biz duramayız. Sabır, sabır,sabır o olay olunca dedik ki giriyoruz. Ve Cerablus’a girdik. Bir taraftan da El Rai’ye girdik. Bir taraftan DEAŞ’la, bir taraftan PYD, YPG ile veriyoruz.

Ne yazık ki dostlar hala PYD ve YPG’nin yanında. Diyorlar ki, bunlar DEAŞ’la iyi mücadele verenler. Biz diyoruz ki, iyi terörist kötü terörist olmaz. Teröristlerin hepsi kötüdür. Bunu bileceksiniz, ama hala anlaşabilmiş değiliz. Siyasi mücadelemiz devam ediyor.

“Türkiye’nin Avrupa’da yeri yokmuş; olmasın ya”

Batı bana diktatör demeye devam ettikçe ben de onlara ‘faşist’ ve ‘Nazi’ diyeceğim. Çünkü benim ülkemde gerek başbakan, gerek cumhurbaşkanlığım dönemimde hak ve özgürlükler konusunda, düşünce özgürlüğünde, inanç özgürlüğünde, şu mezhep, bu mezhep, hiçbir ayrım yapmaksızın biz kimin yaşamını engelledik? Tam aksine bu ülkede başörtülü, başı açık, bunlar arasında ayrımı ne yazık ki bize ‘diktatör’ diyenler uyguladı.

Neymiş, idam cezası gelirse Türkiye’nin Avrupa’da yeri yokmuş. Olmasın ya. Başbakan Yıldırım, Bahçeli bu işe taraftar, 16 Nisan’dan sonra bana gelirse onaylarım.