Ana SayfaGüncelErdoğan tutuklu gazetecileri bu kez de ‘hırsız ve istismarcı’ ilan etti

Erdoğan tutuklu gazetecileri bu kez de ‘hırsız ve istismarcı’ ilan etti

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha tutuklu gazetecileri hedef aldı, daha önceki ‘terörist’ suçlamalarına yenilerini ekleyerek “Bakıyorum, hepsi hırsız, çocuk istismarcısı, terörist” diye konuştu. Ayrıca Erdoğan Avrupa ülkelerine tepki göstermeyi de sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleri ile buluştu.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Avrupa ile Türkiye arasında yaşananların dünyanın her yerinde yakından takip edildiğini belirtti ve şöyle dedi:

Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz.

Avrupa’yı insan haklarına, demokrasiye ve özgürlüklere saygılı olmaya çağıran Erdoğan, “Unutulmamalıdır ki, bu değerlere bizim kadar özellikle Avrupalının ihtiyacı vardır” diye konuştu.

Erdoğan tutuklu gazetecileri ‘hırsız ve istismarcı’ ilan etti

Erdoğan, tutuklu gazetecilere ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tutuklu Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından serbest bırakılmasının istendiğini aktardı.

Merkel’e “Türkiye’de yargı bağımsız” dediğini aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

4 bin 500 terörist dosyası verdim buna, ‘Yargı bakıyor’ dedi. Ben de ‘Bizde de yargı bakıyor, karışamayız’ dedim. Ve süreç böyle devam edecektir. Sen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına kapılarını kapatıyorsun, bakanlarını sınır dışı ediyorsun. Sen Hollanda’nın yanındasın, ben de halkımın yanındayım.

Tutuklu gazeteci Deniz Yücel için “Adam terörist, tam bir ajan terörist” ifadesini kullanan Erdoğan, devamla da şöyle konuştu:

Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na ‘Diktatör’ diyeceksiniz. Bir şey yapmayacağız. Benim ülkemde kendi Cumhurbaşkanlarına hakaret edenlere müdahale etmeyeceğiz de yargıya gitme hakkımızı da kullanmayacak mıyız?

Hapisteki gazetecilerin listesini verin diyoruz. Bakıyorum, hepsi hırsız, çocuk istismarcısı, terörist. Geçenlerde de 149 kişilik bir liste geldi. 144’ü terör, 4’ü adi suçlardan içeride. Bunların gazetecilikle ne ilgisi var ki liste yapıp ülkemize gönderiyorsunuz.