Ana SayfaGüncelErdoğan: Üçüncü köprüye adımı vermedim, ne kadar mütevazıyım görüyorsun

Erdoğan: Üçüncü köprüye adımı vermedim, ne kadar mütevazıyım görüyorsun

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin’de yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde ‘Hayır’ çadırına yaptığı ziyareti hatırlatarak, “‘Bakın köprüler, yollar yaptık’ dedim. Bu sefer ‘Adı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ama, niye Tayyip Erdoğan koymadınız’ diyor. ‘Bak’ dedim, “Ne kadar mütevazıyım görüyorsun değil mi?’” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’de düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, Sarıyer’deki “Hayır” çadırına yaptığı ziyaretle ilgili konuşurken kendisine Yavuz Sultan Selim Köprüsü için yöneltilen eleştirilere “Köprünün adını Tayyip Erdoğan koymadım, ne kadar mütevazıyım görüyorsun” diye yanıt verdiğini söyledi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Türkiye’nin ve Mardin’in önünü kesmek isteyenlere cevabımızı 16 Nisan’da “Evet” diyerek veriyor muyuz? Mezopotamya’yı tarihinden koparıp çukurlara gömmek isteyenlerin cevabını 16 Nisan’da “Evet” diyerek veriyor muyuz? Rabbim sizlerden razı olsun. Ya benim bu Mardinli kardeşlerim ne çileler çekti be. Bu sokaklara, bu mahallelere hendekler kazdılar ya.

Hayır çadırına girdim. “Niye ‘hayır’ diyorsunuz” dedim. ‘Çağdaş bir ülke istiyoruz’ dediler. Oradan da Yavuz Sultan Köprüsü gözüküyor he. Bunlara da söyledim, ‘Bakın köprüler, yollar yaptık’ dedim. Bu sefer ‘Adı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ama, niye Tayyip Erdoğan koymadınız’ diyor. ‘Bak’ dedim, “Ne kadar mütevazıyım görüyorsun değil mi?’