Ana SayfaGüncelErdoğan’dan krizin sürdüğü Avrupa’ya ’16 Nisan’dan sonra konuşalım’ mesajı

Erdoğan’dan krizin sürdüğü Avrupa’ya ’16 Nisan’dan sonra konuşalım’ mesajı

HABER MERKEZİ – Ankara’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘ajan’ ithamı ile bir kez daha tutuklu gazeteci Deniz Yücel’i isim vermeden hedef aldı, “Bundan sonra çeşitli sıfat altında ülkemizde ajanlık yapan hiçbir Avrupalıya izin verilemeyecek” diyerek gazetecilere ‘mesaj’ verdi. Erdoğan ayrıca krizin sürdüğü Avrupa’ya da “16 Nisan’dan sonra konuşalım” sözleriyle seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da katıldığı bir programda yaptığı konuşmada bir kez daha Avrupa’ya tepki gösterdi, Avrupalı ülkelerin referandumda ‘Hayır’ için çalıştıklarını savundu.

Kriz yaşanan Almanya ve Hollanda’yı “FETÖ’nün arkasında olmakla” da suçlayan Erdoğan, 16 Nisan’a işaret ederek özetle şunları söyledi:

FETÖ terör örgütünün arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Almanya’da nasıl paslaştıklarını görüyoruz. Hollanda’da, Belçika’da nasıl paslaştıklarını biliyoruz. Milletimize bu bedelleri ödetmeye kimsenin hakkı yoktur.

Bu Avrupa ülkelerine ne oluyor?

Hadi bizim muhalefetin telaşını anladık. Peki, bu Avrupa ülkelerine ne oluyor? 16 Nisan karşısındaki duruşları muhalefetten daha sert. Halkoylamasından hangi sonucun çıktığı sizi neden bu kadar ilgilendiriyor. Onlarda Türkiye’de yönetim sisteminin değişmesinin sonuçlarının gayet iyi farkındalar. ‘Hasta adam’ dedikleri ülkeyi gömüp başına taş dikemediler.

Gazetecilere ‘mesaj’

Bundan sonra çeşitli sıfat altında ülkemizde ajanlık yapan hiçbir Avrupalı’ya izin verilemeyecek. AB üyelik süreci, geri kabul anlaşmasıymış; hiçbiriyle bizi tehdit edemeyecekler. 16 Nisan’dan sonra Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçelim çok daha farklı bir Türkiye doğacak.

Avrupa’ya “16 Nisan’dan sonra konuşalım” mesajı

16 Nisan bittikten sonra masaya oturacağız, konuşacağız. Bu devran böyle yürümez. Gereği neyse biz Türkiye olarak yapacağız. Hollanda’da yerlerde sürüklenen Hüseyin Kurt kardeşimizin hesabını soracağız. Yerlerde sürüklenen sadece benim insanım değil. Yerlerde sürüklenen aynı zamanda AB müktesebatıdır. Bunlarda insanlık, vicdan yok. Bu Avrupa ikinci Dünya Savaşı öncesinin ırkçı, faşist Avrupası’dır.

Previous post
Emlakçılar Odası: İstanbul'da kira fiyatları yüzde 25 düştü
Next post
İzmir'den Van'a Newroz kutlamaları: 'İnsanlar barışa layıktır'