Ana SayfaGüncelErdoğan’ın ‘yaptırım’ talimatı anında karşılık buldu: İstanbul ile Rotterdam artık ‘kardeş’ değil

Erdoğan’ın ‘yaptırım’ talimatı anında karşılık buldu: İstanbul ile Rotterdam artık ‘kardeş’ değil

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hollanda ile kriz sürerken İstanbul’la Rotterdam arasındaki ‘kardeş şehir’ anlaşmasını bitirmeye yönelik ‘talimatı’ İBB Meclisi’nde anında karşılık buldu. Belediye Meclisi’ne sunulan teklif oybirliği ile kabul edildi, iki belediye arasındaki ‘kardeş şehir’ protokolü jet hızıyla iptal edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda ile krizin ardından konuşulan ‘yaptırımlara’ bir yenisinin ekleneceğini Afyokkarahisar’da yaptığı konuşmada açıklamıştı.

Erdoğan, İstanbul ile Rotterdam Belediyesi arasındaki ‘kardeş şehir’ protokolünün iptal edilmesi yönünde Başbakan Binali Yıldırım ile konuştuğunu söylemişti.

Erdoğan’ın bu ‘talimatı’nın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi Rotterdam Belediyesi ile 2005 yılında yapılan ‘kardeş şehir’ protokolünü jet hızıyla iptal etti.

Belediye Meclisi’ne sunulan teklif oybirliği ile kabul edildi.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’daki konuşmasında şunları söylemişti:,

Rotterdam Belediye Başkanı, İstanbul’la da kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim, ‘Hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun.’ Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil.

  Erdoğan Hollanda’ya ‘yaptırımı’ açıkladı: Rotterdam'la 'kardeş şehir' anlaşmasını bitiriyoruz