Ana SayfaGüncelHak ve Adalet Platformu ‘Hayır’ bildirileri dağıttı

Hak ve Adalet Platformu ‘Hayır’ bildirileri dağıttı

HABER MERKEZİ – İslami entelektüel camianın önde gelen isimlerinin bir araya gelerek kurduğu Hak ve Adalet Platformu üyeleri, Taksim İstiklal Caddesi’nde “Hayır” bildirileri dağıttı.

Geçtiğimiz günlerde hak mücadelesinin ve İslami entelektüel camianın önde gelen isimlerinden başta Mazlum-Der eski genel başkanlarından Ömer Faruk Gergerlioğlu, Has Parti ve Mazlum-Der kurucularından Cihangir İslam, AKP kurucularından ve Başkent Kadın Platformu üyesi Fatma Bostan Ünsal, Başkent Kadın Platformu üyesi Berrin Sönmez, İlahiyatçı İhsan Eliaçık, Edip Yüksel olmak üzere 20’den fazla ilahiyatçı, siyasetçi, yazar Hak ve Adalet Platformu’nu oluşturmuştu.

Hak ve Adalet Platformu üyeleri, bugün Taksim İstiklal Caddesi’nde anayasa değişikliği referandumu kampanyası kapsamında “Hayır” bildirileri dağıttı.

Tünel Meydanı’nda buluşan platform üyeleri, “Mazlumların sesi olmak için Hayır” ve “Hak ve adalet için Hayır” yazılı dövizlerle yürüyerek sık sık “Hak için Hayır”, “Adalet için Hayır”, “Vicdan için Hayır” sloganları attı. Yürüyüş sırasında yoldan geçenler de alkışları ile eşlik ederek destek verdi.

Fransız Kültür Merkezi önünde stant açan “Hayır Beyoğlu”nun standına da uğrayan platform üyeleri, destek mesajlarını ileterek bildiri dağıtımına son verdi.

Hak ve Adalet Platformu üyeleri, Üsküdar, Bağcılar, Fatih, Esenyurt gibi ilçelerde bildiri dağıtımına devam etmek üzere Taksim’den ayrıldı.

Hak ve Adalet Platformu

Platformun imzacı isimleri ise şöyle:

ADEM GEVERİ, AHMET KAYA, BERRİN SÖNMEZ, CİHANGİR İSLAM, DİYADİN FIRAT, EDİP YÜKSEL, EKREM BARAN, FATMA BOSTAN ÜNSAL, HALİL İBRAHİM YENİGÜN, HÜDA KAYA, İBRAHİM SEDİYANİ, İSLAM ÖZKAN, KADRİCAN MENDİ, MEHMET BEKAROĞLU, MEHMET EFE, MUHARREM ŞAŞKIN, NURCİHAN SAATÇİOĞLU RENÇBER, NURTEN ERTUĞRUL, ÖMER ATALAR, ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU, R. İHSAN ELİAÇIK, SÜHEYLA İNAL, YASİN ALTINTAŞ

  İslami camianın önde gelen isimleri buluştu: Hak ve adalet için ‘Hayır’



Önceki Haber
Haluk Bilginer: Mutsuzluk korkuyu, korku şiddeti getirir
Sonraki Haber
SOKAK AKADEMİSİ | Prof. Dr. Nejla Kurul’un sunumuyla ‘Eğitimin Krizi’