Ana SayfaGüncelHalit Akçatepe yaşamını yitirdi

Halit Akçatepe yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Türkiye sinemasının usta ismi Halit Akçatepe hayatını kaybetti.

Usta oyuncu Halit Akçatepe, 79 yaşında yaşamını yitirdi.

Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Akçatepe’nin İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Akçatepe’nin beyin damarlarının tıkanması nedeniyle sağ tarafında kısmi felç meydana gelmişti.

Oyuncu, Hababam Sınıfı’ndaki ‘Güdük Necmi’ karakteri ile herkesin hafızasına kazınmıştı.

Haliç Akçatepe

Halit Akçatepe, 1 Ocak 1938 yılında Ordu’nun Ünye ilçesinde Sıtkı Akçatepe ve Leman Akçatepe çiftinin oğlu olarak dünyaya geldi.

Refik Halit Karay Mektebini bitirdikten sonra Konservatuvar eğitimi aldı. 1943 yılında 5 yaşındayken ilk filminde oynadı. 7 yaşında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü’ne girdi.

Tiyatro ile olan tanışıklığı ilk defa lise yıllarında başlamış ve Yeşilay’ın Yeşil Sahne’sinde amatör olarak sahneye çıkmış.

Saint Benoit Fransız Lisesinden mezun oldu. Halit Akçatepe bir yandan amatör olarak tiyatrocu yaparken diğer yandan önce Edebiyat Fakültesi, sonra da Hukuk Fakültesine devam etti. Ancak oyunculuğu seçerek eğitimine son verdi.

1972’te Tatlı Dillim filmiyle şöhreti yakaladı. 1963’te Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çekti. 1975’te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırmıştır.

Profesyonel olarak ilk defa 1960 yılında ‘Oda Tiyatrosu 4’te ‘Sel’ piyesiyle sahneye çıktı. Bugüne kadar 16 ayrı tiyatroda 43 piyeste rol aldı. Dostlar Tiyatrosu kadrosunda yer aldı.