Ana SayfaGüncelHaluk Bilginer: Mutsuzluk korkuyu, korku şiddeti getirir

Haluk Bilginer: Mutsuzluk korkuyu, korku şiddeti getirir

HABER MERKEZİ – ‘Şiddet’ kavramı hakkında düşüncelerini paylaşan oyuncu Haluk Bilginer, mutlu bir toplum olmadığımızı belirterek “Mutsuzluk korkuyu, korku şiddeti getirir. İnsanlar korktukları için de öldürür” dedi.

Usta oyuncu Haluk Bilginer, yeni dizisi ‘Kara Yazı’da oynadığı karakterden yola çıkarak ‘şiddet’ kavramı hakkında düşüncelerini paylaştı.

Hürriyet’ten Hakan Gence’ye konuşan Haluk Bilginer’in açıklamaları şöyle:

Benim şiddetle sorunum var. Dizide canlandırdığımız karakter, sözünü geçiremediği her noktada oğluna manevi şiddet uyguluyor. Benim şiddetle sorunum var. Bakamıyorum şiddete, seyredemiyorum. Bir filmde aşırı şiddet varsa o filmi izlemeye biriyle gitmem lazım. Mesela Jodie Foster’ın oynadığı ‘The Accused’ (Sanık) filmini uzun süre seyredemedim. Biz hepsini oynarız. Katili oynamamız için adam öldürmemiz gerekmiyor, mesleğimiz bu…

Bilginer, ‘Ne kadar şiddet toplumuyuz’ sorusuna ise yanıtı verdi:

Toplum olarak son zamanlarda şiddeti çok sevmeye başladık. Asalım, keselim, kıralım, dökelim, bayılıyoruz… Mutlu değiliz. Mutluluk sıralamasında Norveç birinci, biz 69’uncu sıradayız. Mutsuzluk korkuyu, korku şiddeti getirir. İnsanlar korktukları için de öldürür.