Ana SayfaGüncelHDP’li Baluken hakkında ‘kovuşturmanın ertelenmesi’ kararı

HDP’li Baluken hakkında ‘kovuşturmanın ertelenmesi’ kararı

HABER MERKEZİ – HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’in hakkında Silopi’de yaptığı konuşma nedeniyle açılan davada ‘kovuşturmanın ertelenmesine’ karar verildi.

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken hakkında 2011 yılında Silopi’de yaptığı konuşma nedeniyle açılan davanın 2’inci duruşması Silopi 2. Sulh Mahkemesi’nde görüldü.

“Toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet etmek” gerekçesiyle açılan davanın duruşmasına Baluken, katılmadı. Duruşmaya katılan avukatları ise yaptıkları savunmada Baluken’in beraatını talep etti.

Verilen kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, beraat talebini ret ederek, “kovuşturmanın ertelenmesi”ne karar verdi.

Kararda ilgili yasaya göre erteleme kararının verildiği tarihten itibaren 3 yıl içinde Baluken’in yeni bir suç işlememesi halinde davanın düşeceği, yeni bir suç işlemesi halinde ise kesinleşmiş hükümle cezaya mahkum olunduğu taktirde ertelenen kovuşturmaya da devam edileceği belirtildi.

Bir davadan da beraat etmişti

HDP Milletvekili İdris Baluken, hakkında 2013 yılında Bingöl’de düzenlenen “Rojava Devrimini selamlama Mitingi”ne katıldığı gerekçesiyle açılan davanın dün görülen ilk duruşmasında beraat etmişti.

  HDP'li Baluken tutuksuz yargılandığı davada beraat etti

13 HDP’li vekil tutuklu

İdris Baluken, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarında yaptığı konuşma ve 2011-2015 yılları arasında partisinin düzenlediği 10 ayrı yürüyüş ve basın açıklamasına katılması gerekçe gösterilerek ağırlaştırılmış müebbet ile 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davadan tutuklu bulunuyor.

Baluken dahil 13 HDP’li vekil de tutuklu.

HDP’nin tutuklu milletvekilleri şöyle: Eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Diyarbakır milletvekilleri Çağlar Demirel ve Nursel Aydoğan, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Siirt Milletvekili Besime Konca, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Silahlanma için 'avcı dernekleri paravan olarak kullanılıyor' iddiası
Sonraki Haber
Yasak kararı sonrası İstanbul Newroz Tertip Komitesi’nden açıklama