Ana SayfaGüncelHDP’li Baydemir: Her şey açık, deliller ortada, neden hala bir tutuklama yok?

HDP’li Baydemir: Her şey açık, deliller ortada, neden hala bir tutuklama yok?

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da polis tarafından vurularak öldürülen Kemal Kurkut’un taziyesine katılan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, “Her şey açık, deliller ortadayken, kimin silahından kurşun çıktığı belliyken halen neden bir tutuklama yok” diye sordu.

Diyarbakır Newroz’unda polisler tarafından vurularak öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut için Malatya’nın merkez Battalgazi ilçesinde kurulan taziyeyi ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, burada açıklamalarda bulundu.

Taziyede konuşan Baydemir, Kemal Kurkut’un ‘insanlık dışı bir tavır’ ile öldürüldüğünü belirterek, “Bu bizden zulümle koparılan son canımız olsun diye dua edelim” dedi.

“Hakikat nasıl ortaya çıktıysa, şimdi adaletin tesis edilmesi için var gücümüzle çalışacağız” diyen Baydemir, devamla da şöyle konuştu:

Kemal canımızın hakkının, hukukunu, katillerinin cezasız kalmaması için çaba sarf edeceğiz, hukuki destek sunacağız. Görgü tanıkları, şahitler, belgeler, fotoğraflar var. Bunu yapanların yanına kar kalmayacak. Katillerin yargılanması lazım. Her şey açık, deliller ortadayken, kimin silahından kurşun çıktığı belliyken halen neden bir tutuklama yok.

Bedeli hukuk zemininde ödetilmeli ki başka Kemallere kastedilmesin. Adalet Bakanı’na, Başbakan’a çağrı yapıyoruz. Bu cinayeti görmemek, onlara el çektirmemek bu cinayete ortak olmaktır. Başbakan, Adalet Bakanı, bu mesuliyet sizin boynunuzadır. Biz var gücümüzle o mahkemenin kurulması konusunda çabamızı sürdüreceğiz.

  Tanık anlatımları ve detaylarıyla Kemal Kurkut cinayeti
  Newroz ve Kemal Kurkut: Bir sevincin boğazımızda kalan pişmanlığındayız