Ana SayfaGüncelHDP’li Paylan: Demokratik Türkiye için ilk adım ‘Hayır’

HDP’li Paylan: Demokratik Türkiye için ilk adım ‘Hayır’

HABER MERKEZİ – HDP İstanbul Milletvekilli Garo Paylan, demokratik bir anayasayı getirebilmenin gerekliliğini belirterek “Asıl görevimiz coğrafyamızı barışa kavuşturmaktır. Buna giden yolun ilk adımı önce ‘Hayır’ı başarmaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunda ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Referandum çalışmaları için geldiği Antalya’da dihaber’in sorularını yanıtlayan Paylan, “Evet” çıkması halinde baskı ve zulmün artacağına değinerek şunları söyledi:

Ben Türkiye insanın vicdanına güveniyorum. Türkiye insanı çok renkli ve çok kimlikli. Yapılan bunca haksızlığa karşı siyasi iktidara büyük bir öfke biriktirdi. Halk biriktirdiği bu öfkeyi de 16 Nisan’da sandıkta ‘Hayır’ diyerek gösterecektir. Bunun için 16 Nisan’a kadar kalan bu üç hafta çok önemlidir.

‘Hayır’ demenin önemine de değinen Garo Paylan, “Tekçi anlayışın daha fazla acıya yol açmaması için ve demokratik bir yol ile her şeyin çözülmesi için ‘Hayır’ denilmesi gerekir” çağrısında bulundu.

“Eğer demokratik bir anayasayı getirebilirsek herkes bu topraklarda huzur ve özgür bir şekilde yaşama şansı bulur ve sorunlarımızı demokratik yollarla çözüme kavuşturabiliriz” diyen Paylan, son olarak şunları söyledi:

Mesele Osmanlı’ya dönmek değil artık mesele demokratik bir Türkiye. Asıl görevimiz coğrafyamızı barışa kavuşturmaktır. Buna giden yolun ilk adımı önce ‘Hayır’ı başarmaktır.




Önceki Haber
Gazeteci Ahmet Şık’ı AA muhabiri 'ihbar' etmiş: ‘Allah rızası için inceleyin’
Sonraki Haber
Mahkemeden Kibele Heykeli'ne zarar veren taş ocağına ret