Ana SayfaGüncel‘Kuran kursunda 6 çocuğa cinsel istismarda bulunan erkek neden serbest?’

‘Kuran kursunda 6 çocuğa cinsel istismarda bulunan erkek neden serbest?’

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp, Antep’te Kuran kursunda 6 çocuğa cinsel istismarda bulunan erkeğin serbest bırakılmasını Meclis gündemine taşıdı. Yiğitalp, Ensar Vakfı’nda yaşanan istismarı hatırlatarak, “Cezai yaptırımın olmamasının, aynı olayları pekiştirdiğini düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sibel Yiğitalp, Antep’te Şahinbey Camisi’ne bağlı Kuran kursunda 6 çocuğa cinsel istismarda bulunan temizlik işçisi Süleyman Ş.’nin serbest bırakılmasını Meclis’te gündeme getirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması için konuya dair bir önerge veren Yiğitalp, “Bakanlık tarafından olaya ilişkin bir işlem başlatılacak mı?” diye sordu.

Devlet politikalarının çocukları koruma noktasında ne kadar yeterli olduğu sorusuna da yanıt isteyen Yiğitalp, istismar davalarındaki cezasızlığın aynı olayları pekiştirip pekiştirmediği konusuna da açıklık getirilmesini istedi.

HDP’li Yiğitalp, Adalet Bakanı’ndan devamla şu sorulara da yanıt vermesini istedi:

*Gaziantep’in Şahinbey Camisi’ne bağlı Kuran kursunda, 6 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Süleyman Ş’nin serbest bırakılmasının yasal gerekçesi nedir?

*İddia edilen olayın araştırılmasına dair bakanlığınızın bir girişimi olmuş mudur?

*Olayın yaşandığı iddia edilen Gaziantep’in Şahinbey Camisi’ne bağlı Kuran Kursu, yetkili kişiler tarafından en son ne zaman denetlenmiştir?

*Olayın yaşandığı iddia edilen Gaziantep’in Şahinbey Camisi’ne bağlı Kuran Kursuna, Bakanlığınız tarafından herhangi bir yasal işlem başlatılacak mıdır?

*Çocukların cinsel istismar vb. olaylara maruz kalmaması için yürütülen devlet politikalarını yeterli buluyor musunuz?

*Karaman Ensar Vakfında 45 çocuğa cinsel istismar olayında, vâkıfa dair herhangi bir cezai yaptırımın olmamasının, aynı olayları pekiştirdiğini düşünüyor musunuz?

*Ensar vakfından sonra, farklı kuran kurslarında cinsel istismar vakalarının yaşanmasından kaynaklı, bu merkezlere dair herhangi bir düzenlemeye gidilecek midir?

Ne olmuştu?

Antep’te Şahinbey Camisi’ne bağlı Kuran kursunda 60 yaşındaki temizlik görevlisi Süleyman Ş.’nin 1 yıl boyunca sistematik olarak 6 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

İstismar skandalı geçtiğimiz yılın Ağustos ayında 4’ü akraba ve yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 çocuğun, yaşadıklarını ailelerine anlatmaları ile açığa çıkmıştı.

Ailelerin şikayeti üzerine yakalanan Süleyman Ş., tutuklanarak cezaevine gönderilmişti ancak davanın 31 Ocak’ta görülen ikinci duruşmasında sanığın tahliyesine karar vermişti.

Duruşmada davaya müdahil olmak isteyen Antep Barosu avukatlarının müdahillik talebi de reddedilmişti.

Duruşma ise 25 Nisan’a ertelenmişti.