Ana SayfaGüncelHollanda ineği, ‘öldürme kültürü’ ve erkeklik

Hollanda ineği, ‘öldürme kültürü’ ve erkeklik

HABER MERKEZİ – İBB Meclisi’nin oturumunda konuşan Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi’nin Hollanda ile diplomatik kriz sürerken buna ‘tepki olarak’ çiftliğindeki ineği keseceğini söylemesini ve Belediye Meclisi’ndeki erkeklerin bu karara tuttuğu ‘alkışı’ Gazete Şûjin’den Sibel Yükler kaleme aldı. Yükler, “‘Öldürme kültürü’, bir grup erkeğin iktidarında politik malzeme edilerek meşrulaştırıldı” diyor.


SİBEL YÜKLER


Zorunlu savunma dışında insanları, hayvanları ve doğayı yok etmeyi ve öldürmeyi bir yaşam tarzı olarak normalleştiren ‘öldürme kültürü’ bu kez kendini belediye meclisi sıralarında gösterdi.

Ataerkil toplumun öldürme ve sömürme biçimlerinin başında gelen hayvana ve doğaya tahakküm, bir grup erkeğin iktidarında politik malzeme edilerek meşrulaştırıldı.

Hüseyin Avni Sipahi

Dün İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Mart ayı oturumunda Türkiye ve Hollanda arasında yaşanan diplomatik mesele konuşuldu. Meclis Başkanvekili Ahmet Selamet’in yönettiği ilk oturumda, AKP ve CHP grupları ortak bir kınamada bulundu. AKP Grubu adına Kaan Şahin, CHP Grup adına da Tonguç Çoban söz aldı.

Hem katlediyor hem dişiliğini nesneleştiriyor

Sonrasında söz alan Bağımsız Meclis Üyesi ve Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi ise Hollanda’ya tepki olarak Emirli’deki çiftliğinde bulunan Hollanda cinsi ineklerden birini keseceğini söyledi.

Dişinin doğurganlığını da ‘hizmet unsuru’ olarak gören Hüseyin Avni, ineği katledecek olmasını şu sözlerle ifade etti:

Bakanlarımızın hiç tehdit oluşturmadığı halde sınırdışı edilmesini kabullenemiyorum. Emirli’de bir çiftliğim var. Hollanda ineğim de var. Çok da güzel süt veriyordu ama bundan sonra kime süt verecekse versin. Allah onları bildiği gibi yapsın.

‘Biz de yiyeceğiz inşallah’ yanıtı

Bunun üzerine Meclis Başkanı Ahmet Selamet, “Kes hepimizi bir çağır o zaman. Evet arkadaşlar, Hüseyin Bey ineğini kesecek biz de yiyeceğiz inşallah” dedi.

Hüseyin Avni ise, “Ben ineği kesiyorum. Bahara doğru sizi çağırayım” diye karşılık verdi.

Erkek iktidarının yeniden ilanı

İBB’nin meclis kürsüsünde iki erkek arasında yapılan ve salondaki diğer erkekler tarafından alkışlanan bu durum, avcılık kültüründen kalma ‘güçlü sömüren, buyurgan adamın’ iktidarını gösteriyor.

Bir başka yazar Carol J. Adams ise bu durumu, “erkek iktidarının her öğünde yeniden ilan edilmesi” olarak tanımlıyor.


Kaynak: Gazete Şûjin