Ana SayfaGüncelHollanda ‘protestosu’: 40 inek sınır dışı edildi

Hollanda ‘protestosu’: 40 inek sınır dışı edildi

HABER MERKEZİ – Hollanda ile olan krizin faturası ineklere kesilmeye devam ediyor. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği üyeleri ‘Holstein’ cinsi 40 büyükbaş hayvanı Hollanda’ya geri gönderdi.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde hayvan üreticileriyle bir araya gelen Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, diplomatik krizin yaşandığı Hollanda’ya tepki gösterdiklerini söyledi.

Hürriyet’e konuşan Tunç, Hollanda’yı protesto etmek için 40 civarındaki ‘Holstein’ cinsi ineği kamyonete yükleyerek ülkelerine geri gönderdiklerini söyledi.

Hollanda’dan gelen ineklerin bugün toplu olarak geri gönderildiği belirten Tunç, “Sembolik sayıda hayvan gönderdik. Eğer bu hayvanları almazlarsa gerekirse keser dağıtırız” diye konuştu.

Protesto için inek kesme kararı

Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik krize tepki olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi bağımsız üyesi ve Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi de Hollanda cinsi ineklerinden birini keseceğini açıklamıştı.

Ancak Sipahi, tepkiler üzerine yazılı bir açıklama ile “Hollanda ineğini kesmeyeceğini, Hollanda’ya geri göndermeyeceğini, ineğin çiftliğinde yaşamaya ve süt vermeye devam edeceğini” duyurdu.

  Hollanda'yı protesto etmek için ineğini kesecek
  Hollanda ineği, 'öldürme kültürü' ve erkeklik