Ana SayfaGüncelİngilizce yayın yapan Kom News’e Twitter’da sansür

İngilizce yayın yapan Kom News’e Twitter’da sansür

HABER MERKEZİ – Türkiye ve Ortadoğu’ya dair de haberler geçen, İngilizce yayın yapan Kom News’in Twitter hesabı saldırıya uğradı.

Türkiye ve Ortadoğu’ya dair de haberler geçen, İngilizce yayın yapan bağımsız medya kuruluşu Kom News haber sitesinin Twitter hesabına “güvenli olmayan bağlantı” iddiasıyla sansür uygulandı.

Şubat ayında yayın hayatına başlayan sitenin editöryasından yapılan açıklamada Twitter hesabına şikayet saldırısı sonucu haber paylaşımına engelleme getirildiği belirtildi.

Kom News’ten yapılan açıklama şöyle:

Değerli komnews.com okuyucuları,

Örgütlü bir saldırı altındayız.

Ortadoğu merkezli haber yapan bir çok bağımsız site gibi, biz de susturulmaya çalışılıyoruz. Twitter üzerinde gerçekeşen sistamatik bir saldırı yüzünden sitemizden paylaşım yapmak güvenlik gerekçesiyle 9 Mart’ta durduruldu.

Amacı Ortadoğu’daki önemli ve az duyulan haberleri İngilizce bilen okuyucuya ulaştırmak olan Kom News, bağımsız bir grup gazeteci öncülüğünde sadece bir ay önce, yani Şubat ayında yayın hayatına başladı.

Sitemizin bu kısa süre zarfında bile gerçekleri susturmaya çalışan birilerini rahatsız ettiği görülüyor.

Kom News’e yönelik bu sansürü kaldırmak için lütfen bu linkten https://support.twitter.com/forms/spam ikinci seçeneği tıklayıp sitemizden herhangi bir haberin linkini gönderip paylaşmaya çalışıyorum ama paylaşamıyorum diye belirtin.

Sansürü delmek için lütfen aynı zamanda Twitter hesabımızı takibe alın. Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ın bir kaç paralı ‘trol’ün girişimi üzerine basını sansürlemesine izin vermeyelim.