Ana SayfaGüncelIŞİD videosunda olduğu iddia edilen askerin babası: ‘Bekleyin’ diyorlar, devlet neyi bekliyor?

IŞİD videosunda olduğu iddia edilen askerin babası: ‘Bekleyin’ diyorlar, devlet neyi bekliyor?

HABER MERKEZİ – IŞİD’in yayınladığı videoda yakılarak öldürülen iki askerden biri olduğu iddia edilen Sefter Taş’ın ailesinin aylardır çaresiz bekleyişi sürüyor. Baba Aydın Taş kendilerine “Sabırlı olun, bekleyin, size bir açıklama yapılacak” denildiğini ancak aylardır bir bilgi verilmediğini söylüyor ve ekliyor: “Devlet neyi bekliyor? Engelli çocuğum ile mi uğraşayım, hasta eşim ile mi uğraşayım yoksa kayıp çocuğumu mu arayayım?”

Hükümetin aylardır ne bir yalanlama ne de doğrulama getirmediği IŞİD’in yayınladığı infaz videosunda yakılarak öldürülen iki askerden biri olduğu iddia edilen Sefter Taş’ın ailesi konuştu.

Yakıldığı iddia edilen askerlerden Sefter Taş’ın babası Aydın Taş, engelli çocuğu ve hasta eşiyle beraber oğlundan bir haber bekliyor.

Özgürlükçü Demokrasi’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan baba Taş’ın tek isteği ise devlet yetkililerinden oğlunun akıbetine dair bir açıklama.

‘Ailece perişan bir şekilde beklediklerini’ belirten Taş, devlet yetkililerine “Bu olayın doğru olup olmadığını bize söylesinler” çağrısı yapıyor.

22 Aralık’tan bu yana bir haber alamadıklarını belirten Taş, umutlarının tükendiğini ifade ediyor ve ekliyor:

Şu anda ölü mü sağ mı bilmiyoruz. Devletten isteğimiz bize yardımcı olsunlar.

3 aydır bize sürekli ‘Sabırlı olun, bekleyin, size bir açıklama yapılacak’ diyorlar. Ama kendilerini bizim yerimize bir koysunlar bakalım, bizim yerimize onların evladı olsa onlar ne yapacak. Biz anne-babayız. Oğlumun hiç yere gitmesini kabullenemiyoruz. Perişan haldeyiz. Sakinleştirici ile duruyoruz.

Ne kadar sürecek, bizim sonumuz ne olacak akıbetimiz ne olacak. Bize bir açıklama yapılsın. Doğru da olsa yanlış da olsa bizim kabulümüzdür.

Baba Taş, tek temennilerinin yakılma görüntülerinin yalan olması olduğunu belirtiyor.

Oğlum şehit olmuşsa ona şehitlik unvanı verilmesini istiyorum. Yok yaşıyorsa devlet bunun için bir şey yapıyor mu?  Kimse bir şey söylemiyor. Bir açıklama bile yapılmıyor.

“Devlet neyi bekliyor?”

AKP Iğdır Milletvekili Nurettin Aras ile geçen yıl Aralık ayında yaptıkları görüşmelerden de sonuç alamadıklarını belirtan baba Taş, şöyle devam ediyor:

Hepimizin psikolojisi bozuk. Hemen hemen iki yıl oldu. Kimse bize sahip çıkmıyor. Bu konu ile ilgili hangi birim varsa Allah rızası için bir el atsınlar, bizi de bilgilendirsinler. Devlet neyi bekliyor? Engelli çocuğum ile mi uğraşayım, hasta eşim ile mi uğraşayım yoksa kayıp çocuğumu mu arayayım?




Önceki Haber
'Yıl 2017, cinsiyetçilik': Daily Mail'in manşetine tepki yağdı
Sonraki Haber
BİR SERGİ | Sanatta cinsiyetçi yaklaşımlara dair: ‘Kimin (Sanat) Tarihi?’