Ana SayfaDünya“Kadınlar zayıf ve daha az zeki” dedi, AP üyeliği askıya alındı

“Kadınlar zayıf ve daha az zeki” dedi, AP üyeliği askıya alındı

HABER MERKEZİ – Avrupa Parlamentosu, kadınları aşağılayıcı söylemleri nedeniyle Polonya milletvekili Janusz Korwin-Mikke’nin üyeliğini 10 günlüğüne askıya aldı ve 30 gün için ödeneğini kestiğini duyurdu.

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Polonyalı üyesi Janusz Korwin-Mikke, kadın- erkek ücret eşitsizliğini düzenleyen bir oturumda “Tabii ki de kadınlar erkeklerden daha az kazanmalılar. Çünkü daha zayıflar, daha küçükler ve erkekler kadar zeki değiller. Daha az kazanmalılar, işte o kadar” demişti.

AP Mikke hakkında kadını aşağılayıcı ve cinsiyetçi sözleri nedeniyle başlattığı soruşturmada karar vardı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, Strasburg’da yapılan bir toplantıda Mikke’ye uygulanacak yaptırımları açıkladı.

Tajani, Polonya milletvekilinin 30 gün meclis üyeliği ödeneğini alamayacağını ve 10 gün Avrupa Parlamentosu faaliyetlerinin askıya alınacağını duyurdu.

Janusz Korwin-Mikke’nin ayrıca bir heyet üyesi olarak parlamentolar arası veya diğer forumlarda bugünden itibaren bir yıl süreyle Avrupa Parlamentosu’nu temsil etmesi de yasaklandı.

“Böyle bir davranışı tolere etmeyeceğim”

Tanjadi, Mikke’nin açıklamalarının kurulun ilkelerini ihlal ettiğini belirtti ve ekledi:

Böyle bir davranışı tolere etmeyeceğim, özellikle de Avrupa halklarını temsil etmekle görevlendirilen bir kişiden geliyorsa. Tüm kadınları rencide ederek, en temel değerlerimizi aşağıladı.

  Milletvekilinin "Kadınlar zayıf ve daha az zeki" sözlerine soruşturma