Ana SayfaDünyaKamusal alanda emzirme özgürlüğüne ‘meme’li destek

Kamusal alanda emzirme özgürlüğüne ‘meme’li destek

HABER MERKEZİ – Londra’da kadınların bebeklerini istedikleri yerde emzirme özgürlüğünü desteklemek için bir binanın tepesine şişme bir meme yerleştirildi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da kadınların kamusal alanda bebek emzirme özgürlüğünü desteklemek adına reklam ajansı Mother London tarafından bir binasın tepesine şişme meme yerleştirildi.

Ajans, Londra’nın Shoreditch bölgesinde bir binaya yaptığı yerleştirmeye ilişkin açıklama yaptı. bianet’te yer alan haberde bunun bir anneler günü projesi olduğu ifade edildi:

Kamusal alanda bebeklerini emziren İngiltereli kadınların 2017’de hala izleniyormuş ve yargılanıyormuş gibi hissettiğine inanmak zor. Bu bizim anneler günü projemiz; her kadının ebeveynlik seçimleriyle ilgili suçluluk hissetmeden ve utanmadan, istedikleri yerde ve istedikleri şekilde çocuklarını emzirme hakkı için bir kutlama.

Kadınların kamusal alanda bebek emzirmesi son yıllarda birçok ülkede tartışma konusu olmuş durumda.

İngiltere’de bu tartışma, Aralık 2014’te Londra’da bir otelde bebeğini emziren kadından, bebeği ve memesini bir peçeteyle örtmesinin istenmesi üzerine başlamıştı. Bunun üzerine, otelin önünde 40 kadın bebeklerini emzirerek bu durumu protesto etmişti.

İngiltere Kamu Sağlığı Merkezi’nin 2 bin 300 kadınla yaptığı araştırmaya göre, yeni doğum yapan kadınların üçte biri kamusal alanlarda bebeklerini emzirmekten kaçınıyor, yüzde 21’i ise kamusal alanda emzirmelerini çevredekilerin istemediğini hissediyor. Her 10 kadından altısı, kamusal alanda emzirirken memesini saklıyor.

Previous post
Dil 'gerçekliği' kavrar ve hatta onu ifade eder mi?
Next post
HDP, MİT'in Almanya'da 'casusluk' yaptığı iddiasını Başbakan'a sordu