Ana SayfaGüncelKemal Kurkut Ankara Katliamı’ndan sağ kurtulmuş

Kemal Kurkut Ankara Katliamı’ndan sağ kurtulmuş

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Newrozu’nda polis kurşunuyla öldürülen Kemal Kurkut’un, 10 Ekim Ankara Katliamı’ndan kurtulduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır Newrozu’nun kutlandığı Newroz Parkı’na gelmek isterken, Evrim Alataş Caddesi üzerinde üzeri yarı çıplak olmasına rağmen “canlı bomba şüphesi” iddiasıyla polis tarafından vurularak öldürülen İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut’un, IŞİD’in canlı bombalı saldırısında 101 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim Ankara Katliamı’ndan kurtulduğu ortaya çıktı.

Kurkut’un Malatya’dan arkadaşlarıyla birlikte Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için Ankara Tren Garı önünde düzenlenen mitinge katıldığı ve IŞİD’in canlı bombalı saldırısına tanık olduğu öğrenildi.

dihaber’e konuşan Kurkut’un kendiyle aynı adı taşıyan kuzeni Kemal Kurkut, şunları söyledi:

10 Ekim’de Kemal de Ankara’ya gitti. Patlama esnasında oradaydı. Fiziksel bir yara almadı, ama ruhsal olarak çöktü. İçine kapanık, donuk, kimseyle konuşmaz oldu. Ankara’dan döndükten sonra ‘Ne oldu?’ dediğimde bize sadece ‘İnsanlar parçalandı, kanları sıçradı’ diyordu. Onun da üzerine kan sıçramıştı. Orada yaşadıklarından çok etkilendi.

Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler 11 kişi, tıpkı Kurkut gibi Malatya’dan Ankara’ya giden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları grubundandı.

“Babasının yanına defnedemedik”

Kuzeninin cenazesini Malatya Adli Tıp Kurumu’na getirdiklerinde görevlilerin tutumuna ve AKP’li Battalgazi Belediyesi’nin yaptıklarına da değinen Kemal Kurkut, duruma şöyle tepki gösterdi:

Kemal, babasının yanında kendine mezar yeri yaptırmıştı. Kemal’in bu zamansız vefatı sonrası babasının yanına defnetmek istedik; fakat kimi gerekçelerle izin vermediler. Mezarlığa 20 polis aracı gelmişti. Biz de Kemal’i başka bir mezarlığa defnetmek zorunda kaldık. Biz cenaze aracı bulamadık. Özel cenaze aracı getirdik. O araç şoförü bile cenazenin yıkandığı esnada ‘İşim çıktı’ deyip tabutu da alıp götürdü. Köyden tabut getirerek kendi arabamızla cenazemizi mezarlığa götürdük. Bir tabutu bile bize çok gördüler.

“Bu yargısız bir infazdır”

Defin işlemlerinden sonra ailenin kendi imkanlarıyla önce evlerinde daha sonra da Adıyaman’ın köylerinden gelen çadırı kurarak taziyeleri kabul ettiklerini söyleyen Kurkut, şöyle konuştu:

Bu yargısız bir infazdır. Aile olarak suçlunun bulunmasını istiyoruz.

  Newroz ve Kemal Kurkut: Bir sevincin boğazımızda kalan pişmanlığındayız
  Tanık anlatımları ve detaylarıyla Kemal Kurkut cinayeti