Ana SayfaDünyaKenya plastik poşetleri yasaklıyor

Kenya plastik poşetleri yasaklıyor

HABER MERKEZİ – Kenya’da 6 ay sonra uygulamaya konulacak yasa ile plastik torba üretimi, kullanımı ve ithalatı yasaklanacak.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın 15 Mart 2017 tarihli bildirisine göre Kenya hükümeti, plastik poşet üretimi, kullanımı ve ithalatına yasak getirecek yasanın 6 ay sonra uygulamaya koyulacağını duyurdu.

Plastik poşetler, Kenya’daki şehir atığı yönetimi için en birincil sorun. Özellikle atık yönetimi ve sağlık hizmeti sistemlerine erişimin sınırlı olduğu en fakir bölgelerde.

Gaia Dergi’nin UNEP’i kaynak göstererek yer verdiği habere göre her yıl 100 milyon plastik poşet Kenya’ya süpermarketler aracılığıyla dağıtılıyor.

Uzun zaman önce çevresel zararların ve sağlık sorunlarının en büyük nedeni olarak tespit edilen plastik poşetler, onları yiyecek zanneden kuşların, balıkların ve diğer hayvanların ölmesine neden oluyor, tarım topraklarına zarar veriyor, turistik alanları kirletiyor, sıtma ve dang humması gibi hastalıklar taşıyan sineklere üreyecekleri ortamlar sağlıyor.

Previous post
AKP istedi, Seçim Kurulu harekete geçti: HDP'nin sandık başkanları tek tek iptal ediliyor
Next post
Michael Rubin'in 'Erdoğan yolun sonuna geldi' mesajı için Cem Küçük 'Ciddiye alınmalı' dedi