Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Erdoğan’ın ‘Batılı sokağa adım atamaz’ sözleri bütün dünyayı tehdit ediyor

Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın ‘Batılı sokağa adım atamaz’ sözleri bütün dünyayı tehdit ediyor

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepki çeken “Hiçbir Batılı sokağa adım atamaz” sözleriyle ilgili konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Son derece tehlikeli bir cümle. Kendi vatandaşı değil, bütün dünyayı tehdit eden bir cümledir ve son derece tehlikeli” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa’yla ilgili açıklamasına ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Avrupa’ya seslendiği  “Yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı güvenle, huzurla sokağa adım atamaz” sözlerinin ‘dünyayı tehdit’ anlamı taşıdığını söyledi:

Böyle bir cümleyi Türkiye’nin değil, dünyanın hiçbir cumhurbaşkanı kullanmamalı. Kendi vatandaşı değil, bütün dünyayı tehdit eden bir cümledir ve son derece tehlikeli.

‘Son derece tehlikeli bir cümle’ diyen CHP lideri şöyle konuştu:

‘Siz böyle devam ederseniz, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Batılı sokağa adım atamaz’ diyor. Son derece tehlikeli bir cümle. ‘Böyle yaparsanız Türkiye sizin topraklarınızda olaylar çıkarır mesajıdır’ bu. Son derece yanlıştır. Türkiye acilen bu söylemleri bırakmalı. Kesinlikle doğru bir söylem değildir.

Türkiye’nin AB Büyükelçisi çağrıldı

Öte yandan Avrupa Komisyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa’ya yönelik “Böyle giderse hiçbir Batılı güvenle sokağa adım atamaz” sözlerini gerekçe göstererek Türkiye’nin Avrupa Birliği Büyükelçisi’ni çağırdı.

  Avrupa Komisyonu, Türkiye'nin AB Büyükelçisi'ni 'Erdoğan'ın sözleri' nedeniyle çağırdı

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Saray’da yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler tepki toplamıştı. Erdoğan söz konusu konuşmasında Avrupa’ya seslenmiş ve şunları söylemişti:

Bize parmak sallayan Avrupa’ya sesleniyorum. Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar çok yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Türkiye olarak, Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu değerlere bizim kadar özellikle Avrupalının ihtiyacı vardır.

Londra saldırısı sonrası Erdoğan’ın konuşması hatırlatılmıştı

Dün Britanya’da Londra’daki parlamento binası önünde düzenlenen ve biri saldırgan 4 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Reuters, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepki çeken konuşmasını hatırlatmıştı.

  Londra'da parlamento önünde saldırı: Saldırgan dahil dört kişi öldü