Ana SayfaGüncelKonur Sokak’ın ‘Yaşar Abi’sine tahliye

Konur Sokak’ın ‘Yaşar Abi’sine tahliye

HABER MERKEZİ – Bir savcı ile tartışması sonucu şizofreni raporuna rağmen tutuklanan Konur Sokak’ın “Yaşar Abi’si Yaşar Öztemel tahliye edildi.

12 Eylül’de gördüğü işkenceler sonucu akli dengesini yitiren Ankara Konur Sokak’ın ‘Yaşar Abi’si olarak bilinen Yaşar Öztemel geçtiğimiz Şubat ayında bir savcı ile tartışması sonucu şizofreni raporuna rağmen tutuklanmıştı.

Evrensel’de yer alan habere göre mahkeme, sevk edildiği hastanede kendisine yeniden akıl ve ruh sağlığının yerinde olmadığına dair rapor verilmesi sonrası Öztemel’in tahliyesine karar verdi.

Tahliye edilen Öztemel’in daha önce vermediği ifadeler nedeniyle karakolda ifadesi alındığı öğrenilirken, Öztemel’in Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesi ya da daha önce tedavi görmesi nedeniyle taburcu edilmesi bekleniyor.

12 Eylül’de Devrimci Yol davasından tutuklanan ve gördüğü işkenceler sonucu akli dengesini yitiren eski avukat Yaşar Öztemel, Konur Sokak’ta rastladığı ve “Biz de gençken buralarda solculuk yapıyorduk. Şimdi savcıyım” diyen kişiye, “Sen devletin adamısın. Gelip buralarda ne solculuk oynuyorsun! Buralarda herkes birbirini tanır” diye cevap vermişti.  Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıkmış ve  savcının cebinden uzayan bir cop çıkardığını gören Öztemel, çöpe atılmış kırık bir sandalyenin ayağını savcıya fırlatmıştı. Sandalye ayağının savcıya isabet etmemesine rağmen savcı karakola giderek  Öztemel’den şikâyetçi olmuş ve gözaltına alınan Öztemel çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Yaşar Öztemel, mahkemedeki savunmasında ise Aziz Nesin’in hikayesine göndermede bulunarak şunları söylemişti:

Benim savunmam Yaşar ne yaşar ne yaşamaz şeklinde özetlenebilir. Devlet bana işine gelince akıllı, işine gelince de deli muamelesi yapmaktadır. Ben devletin bana karşı yaptığı haksız ve hukuksuz uygulamaları protesto etmek amacıyla devleti temsilen kendini tanıtan Cumhuriyet Savcısına üzerinde vida olan bir sandalye parçasını fırlattım. Ancak kendisine değmediği gibi yakınından bile geçmedi. Zaten o da üzerinden çıkardığı önce küçük olup sonra açılınca uzayan metal copu bana salladı. Ben ezilen bir çocuğun hakkı için protesto yapan bu kişileri gördüğümde onlara karşı bir şeyler söylemiş olabilirim, tam hatırlamıyorum.