Ana SayfaGüncelKoruköy için valilikten ‘operasyon bitti’ açıklaması

Koruköy için valilikten ‘operasyon bitti’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Mardin Valiliği Koruköy’de 11 Şubat günü ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı duyurdu, köydeki ‘operasyonların sona erdiğini’ bildirdi. 

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy’de ilan edilen yasak bu sabah saatlerinde kaldırıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, yasağın 19’uncu gününe girdiği Koruköy’de ‘operasyonların bittiği’ de kaydedildi.

Açıklamada yasağın 11 Şubat’ta ilan edildiği hatırlatılarak “İcra edilen operasyonlar sona erdiğinden, ilan edilen sokağa çıkma yasağı 02/03/2017 Perşembe günü saat10.00 itibari kaldırılmıştır” denildi.

Ayrıca yasağın 8’inci gününe girdiği yine Nusaybin ilçesine bağlı Doğanlı köyündeki operasyonların bittiği de Valilikçe açıklandı.

HDP, ‘Çatışma yok operasyon var’ demişti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Ali Atalan, 19 gündür ablukanın sürdüğü Koruköy ile ilgili Gazete Karınca’ya dün açıklamalarda bulunmuştu.

Atalan, köyde herhangi bir çatışma olmamasına rağmen operasyonun neden sürdüğüne dair askeri yetkililerin de kendilerine bir açıklama yapamadığını söylemişti.

  'Koruköy'de çatışma yok operasyon var, bu da tek merkezden yürütülüyor'

ÖHP ve İHD’nin raporları

Koruköy’e girişleri engellenen Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) de iki ayrı rapor hazırlamış ve bunları kamuoyu ile paylaşmıştı.

  Hukukçulardan Koruköy raporu: 'Asker giyimli sakallılar da vardı, maskeliler de'
  İHD'nin Koruköy raporu: 'Alıkonulan kız çocuklarından haber yok, aileler endişeli'
  Xerabê Bava, Koruköy...