Ana SayfaGüncel‘Kötülük sonsuza kadar sürmez; 17 Nisan sabahı bunu göreceğiz’

‘Kötülük sonsuza kadar sürmez; 17 Nisan sabahı bunu göreceğiz’

HABER MERKEZİ – ‘Başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan şair Şükrü Erbaş, “Kendi sonlarını hazırlıyorlar. 17 Nisan sabahı bunu kalkıp göreceğiz. Böyle gitmez, bir kötülük sonsuza kadar gitmez, hüküm süremez” dedi.

Şair Şükrü Erbaş, 16 Nisan’da yapılacak olan ‘Başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Böyle bir ortamda referandumun yapılamayacağının altını çizen Erbaş, dihaber’e şu açıklamaları yaptı:

1990’lı yılları yaşadım. Bu kadar kötüsünü, yozlaşmışını ve saldırganını ilk kez görüyorum. Şimdi ise adalet çökmüş, eğitim düzeyi gerilemiş ve demokrasi ayaklar altına alınmış durumda. Böyle bir durumda hiçbir referandum yapılamaz. Böyle bir yerde devletin bütün olanaklarını kullanacaksınız bir kampanya yürüteceksiniz öbür tarafta insanların önüne iki seçenek sunacaksınız. Evet mi, Hayır mı diye. Hayır diyen insanların mitinglerine saldıracaksınız sonra demokratik ortamda bir referanduma gideceksiniz. Bu doğrudan onur kırıcı bir şey.

‘Biz bir var oluş ve yok oluş oyunu kullanacağız’

Ülkenin geleceği açısından önemli bir oylama ile karşı karşıya olunduğunu söyleyen Erbaş, şunları kaydetti:

Biz bir var oluş ve yok oluş oyunu kullanacağız. Ya Hayır diyerek varoluşumuzu gerekli kılacağız. Ya da yok oluşumuzu onaylayacağız. Anayasa maddelerine bakarak bizi tanrı seçmeye zorluyorlar. Biz bir başbakan seçmiyoruz. Bu yetkilerle donatılmış bir insan; ancak ve ancak Allah katında büyütülecek bir insandır. Bütün ülkeyi teslim alacak bir kişi 80 milyon önünde secde ettirecek. Her şeyimizi alacak, itip kakacak böyle bir seçim olamaz. Evet veya Hayır oylaması yapacaksak özgür adil bir ortamda yapılması gerekiyor.

‘Kötülük sonsuza kadar sürmez’

Erbaş, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

Gidişat kötü bu ters tepecek. Bütün bunlara rağmen geleceğe insan onuruna olan inancım bunların sonu olacak ve kendi ayaklarına dolayacak. Kendi sonlarını hazırlıyorlar. 17 Nisan sabahı bunu kalkıp göreceğiz. Böyle gitmez, bir kötülük sonsuza kadar gitmez, hüküm süremez.

Şair Şükrü Erbaş, sözlerini şöyle noktaladı:

Bu böyle gitmez artık. Gideceği kötülüğün yaptığı hırsızlığın sonuna geldi. Kazansak da kaybetsek de sonu yok. Çözüm bizim elimizde. Barış ve kardeşlik içerisinde yaşamaktan başka şansımız yok.




Önceki Haber
Devletsiz bir demokrasi kurmak - Dilar Dirik
Sonraki Haber
HDP ve DBP’nin referandum programı: 15 kentte ‘Hayır’ mitingi