Ana SayfaDünyaLondra’da parlamento önündeki saldırıyı IŞİD üstlendi

Londra’da parlamento önündeki saldırıyı IŞİD üstlendi

HABER MERKEZİ – IŞİD, kendileriyle bağlantılı ‘haber ajansı’ Amak üzerinden yayımladığı mesaj ile İngiltere parlamentosu dışında dün düzenlenen saldırıyı üstlendi.

Britanya’da Londra’daki parlamento binasının dışında dün düzenlenen saldırıda biri polis biri saldırgan 4 kişi ölmüş, 7’si ağır 40 kişi de yaralanmıştı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, saldırıyı düzenleyen kişinin İngiltere doğumlu olduğunu ve birkaç yıl önce iç istihbarat servisi MI5 tarafından “radikalleşme” şüphesiyle izlendiğini söylemişti.

May, tek başına hareket ettiğini belirttiği saldırganın halen “genel istihbarat resmi içinde bulunmadığını” belirmiş ve saldırı sonrası 8 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre IŞİD ile bağlantılı ‘haber ajansı’ Amak, yayımladığı mesaj ile IŞİD’in Londra’daki parlamento binası önündeki saldırıyı üstlendiğini belirtti.

IŞİD’in mesajında saldırıyı “askerlerinden birinin düzenlediği” kaydedildi.

Saldırının, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyondaki ülkelerin vatandaşlarının hedef alınması çağrısı sonrası düzenlendiği de belirtildi.

Saldırganın kimliği açıklandı

Daha sonra açıklama yapan İngiltere polisi ise Londra’daki saldırıyı düzenleyen kişinin 52 yaşındaki Khalid Masood (Halid Mesud) olduğunu açıkladı.

Masood’un ülkenin güneydoğusundaki Kent bölgesinde doğduğu ve Birmingham kentinin de yer aldığı West Midlands bölgesinde yaşadığı belirtildi.

  Londra'da parlamento önünde saldırı: Saldırgan dahil dört kişi öldü
Previous post
Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın 'Batılı sokağa adım atamaz' sözleri bütün dünyayı tehdit ediyor
Next post
Daily Sabah'ın Avrupa Parlamentosu'nda dağıtımı yasaklandı