Ana SayfaGüncelMahkemeden örnek karar: Sarkıntılık değil cinsel saldırı, kadının özgürlüğü kısıtlanmıştır

Mahkemeden örnek karar: Sarkıntılık değil cinsel saldırı, kadının özgürlüğü kısıtlanmıştır

HABER MERKEZİ – İstanbul’da otobüste bir kadını taciz eden Hikmet Yıldırım’a 6 yıl 6 ay, hakaret suçundan da 4 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, “Mağdurun toplu taşımaya binme özgürlüğünün kısıtlandığına” hükmederek sanığa ‘sarkıntılık’ değil cinsel saldırı suçundan ceza verdi.

İstanbul’da 19 Nisan 2015’te Hikmet Yıldırım isimli erkek Kadıköy – Ümraniye belediye otobüsünde koltukta oturan kadının yanına giderek cinsel tacizde bulunmuş,kadın yerinden kalkıp uzaklaşmak istemiş ancak saldırgan yol vermeyerek tacize devam etmişti. Tepki gösteren kadın diğer yolculardan yardım istemiş, bu esnada saldırgan erkek, kadına küfürlerle hakaretlerini sürdürmüştü.

Evrensel’den Sinem Uğurlu’nun haberine göre olayın ardından açılan davanın 6. duruşması Anadolu 33. Asliye Ceza Mahmesi’nde görüldü.

Mahkeme Yıldırım’a ‘Basit cinsel saldırı’ suçundan 6 yıl 6 ay, ‘hakaret’ suçundan da 4 ay hapis cezası verdi.

Ayrıca hakaret suçunun aleni işlendiğini söyleyen mahkeme 4 aylık cezada artırıma giderek 4 ay 20 gün hapis cezası verilmesine hükmetti.

Mahkeme cezada herhangi bir indirim ve erteleme uygulamadı.

Örnek teşkil etmesi gereken bu kararın en önemli yanı da kadınların özgürce toplu taşımaya binme haklarına dikkat çekmesi oldu.

“Kadının beyanı esas alındı”

Dava avukatlarından Elif Yorgancıoğlu kararı sevindirici bulduklarını belirterek şunları söyledi:

Öldürülen ya da tacize, tecavüze uğrayan kadın davalarında çok fazla olumsuz karar ve cezasızlıkla karşılaştığımız için oldukça sevindirici bir karar oldu bu. Bu tip davaların, İstanbul Kadın Avukat Dayanışması olarak da takipçisiyiz.

Cinsel suçlara ilişkin özellikle taciz davalarında fiziksel bir delil olmadığı için genellikle beraat kararları çıktığını ifade eden Elif, bu davada mahkemenin kadının beyanını esas alarak buna göre ceza vermesinin önemli olduğunu söyledi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Vefasız Hollanda': AA arşivi açıp 'Osmanlı 1916'da para yardımı yapmıştı' dedi
Sonraki Haber
Aktar’dan diplomatik krize ‘şizofrenik’ yorumu: AKP kendisine yapılmasını istemediğini Türkiye'de uyguluyor