Ana SayfaDünyaMüslim: Projemiz tüm Suriye için, Rakka’nın da federal yapıya dahil olacağını düşünüyorum

Müslim: Projemiz tüm Suriye için, Rakka’nın da federal yapıya dahil olacağını düşünüyorum

HABER MERKEZİ – PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Rakka’nın IŞİD’den temizlendikten sonra Kürtler tarafından oluşturulmakta olan federal yapıya dahil olacağına inandığını söyledi.

Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması amacıyla başlatılan operasyon sürerken, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, operasyonun nihayete ermesi sonrası olabileceklere dair değerlendirmelerde bulundu.

Reuters haber ajansına konuşan Müslim IŞİD’den kurtulduktan sonra kentin geleceği ile ilgili kararın Rakka halkında olacağını belirtti.

“Ancak ben kentin ‘demokratik federal’ sisteme dahil olacağını düşünüyorum” diyen Müslim, “Beklentimiz bu yönde. Çünkü bizim projemiz tüm Suriye için. Rakka da bunun bir parçası olabilir” diye konuştu.

PYD Eş Başkanı, Rakka’nın ‘dost ellerde’ bulunması gerektiğini de belirterek şöyle devam etti:

Aksi takdirde tüm Suriye, özellikle de kuzey Suriye’deki federal sistem, öz yönetim bölgeleri için bir tehdit oluşturur.

“Fırat’ın Gazabı”

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) ‘Fırat’ın Gazabı’ adı ile IŞİD’in ‘kalesi’ olarak nitelenen Rakka’ya yönelik operasyonu devam ediyor.

Operasyonun Tabka aşamasında, 2014 yılında IŞİD’in eline geçen ilçedeki stratejik askeri havaalanı geçtiğimiz gün kurtarılmıştı.

Bunun ardından DSG, Fırat Nehri üzerindeki Tabka Barajı’nın güvenliği ile ilgili endişeler giderilinceye kadar operasyonlara ara verme kararı almıştı.