Ana SayfaDünyaNATO’dan Türkiye-Avusturya diplomatik krizine ilişkin açıklama

NATO’dan Türkiye-Avusturya diplomatik krizine ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – Türkiye ile Avusturya arasındaki diplomatik krize dair açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “İki ülkeyi güçlü bir şekilde konuyu çözmeye davet ediyoruz ki işbirliği için olumsuz sonuçları olmasın” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile Avusturya arasında yaşanan diplomatik krize dair açıklamalarda bulundu.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da konuşan Stoltenberg, iki ülkeyi sorunu çözmeye davet etti.

Stoltenberg, şunları söyledi:

Bu çok talihsiz bir durum ve bazı işbirliği programlarının yapılamayacağı anlamına geliyor. İki ülkeyi güçlü bir şekilde konuyu çözmeye davet ediyoruz ki işbirliği için olumsuz sonuçları olmasın.

Ne oldu?

Avusturya Başbakanı Christian Kern, Ağustos ayında Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile müzakere sürecinin askıya alınması için çağrı yaptı.

NATO üyesi olmayan fakat İttifak’la işbirliği yürüten Avusturya, 16 Nisan referandumu öncesi AKP’li isimlerin Avusturya’da etkinliklere katılmasına karşı duruş da sergiledi ve Avrupa Birliği’nin bu konuda ortak bir tavır takınmasını istedi.

Türkiye ise bu tutuma tepki göstererek, NATO üyesi olarak Avrupa ülkeleri tarafından NATO çerçevesinde yürütülen “NATO dışı ülkelerle işbirliği programlarına” veto koydu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Frida'nın yaşamı 21 Mart'ta tiyatro sahnesinde
Sonraki Haber
'Hayır' bildirisi: 178 aydın, akademisyen ve sendikacıdan referandum için çağrı