Ana SayfaGüncelNewroz öncesi operasyonlar: 3 kentte en az 55 gözaltı

Newroz öncesi operasyonlar: 3 kentte en az 55 gözaltı

HABER MERKEZİ – Newroz öncesi gerçekleşen operasyonlarda Diyarbakır, Bingöl ve Van’ın Çaldıran ilçesinde en az 55 kişi gözaltına alındı. Öte yandan İçişleri Bakanlığı da yaptığı açıklama ile son bir haftada yapılan operasyonlara ilişkin bilgiler paylaştı.

21 Mart Newroz kutlamaları öncesinde yurdun dört bir kentinde gözaltı operasyonları sürüyor.

En son Diyarbakır, Bingöl ve Van’ın Çaldıran ilçesinde bu sabah saatlerinde yapılan operasyonlarda aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyelerinin de bulunduğu en az 55 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır

Diyarbakır’da sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda çoğunluğu KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan şimdiye kadar isimleri netleşenler şöyle: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin DBP’li Meclis üyesi Kasım Birtek, SES Diyarbakır Şube eski başkanı Ramazan Kaval ve sendika üyeleri Şiyar Gültekin, Vahdet Kılıç, Alican Çetinkaya, TARIM-ORKAM SEN Diyarbakır Şube Yöneticisi Ali Karaoğlan.

Bingöl: 9 kişi gözaltında

Bingöl’de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında HDP il eşbaşkanlarının da olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Ev baskınlarında HDP il eşbaşkanları Zerrin Berdibek ve Mahmut Bozan, DBP Belediye Meclis üyesi Cihat Yıldırım, İl Genel Meclisi üyesi Aydın Kaya, Selahattin Demirel, Cengiz Turhan, Türkan Kişin, Aydın Burcun ve Selahattin Burkankolu adlı yurttaşlar gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçesi bilinmeyen 9 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Van: 40 kişi gözaltında 

Van’ın Çaldıran ilçesinde ise, ilçe merkezleri ve bağlı mahallelerde sabah saatlerinde eş zamanlı yapılan ev baskınlarında 40 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında DBP İlçe Eşbaşkanı Mehmet Nuri Ürgen, DBP eski ilçe eşbaşkanı Derya Gönül, 4 belediye meclis üyesi, 1 imam ve 1 muhtarda bulunuyor.

Gözaltına alınanlar İlçe Jandarma Komutanlığı’nda tutulurken, gözaltı gerekçesi ise öğrenilemedi.

İçişleri Bakanlığı: 999 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı, 13-20 Mart tarihleri arasında yapılan gözaltılara ilişkin bilgiler paylaştı.

Newroz öncesi artan operasyonlarda “Örgüte yardım ve yataklık” iddiasıyla 999 kişi gözaltına alındığı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı ayrıca “sol örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen” 28 kişinin de gözaltına alındığını belirtti.

Ayrıca IŞİD’le irtibatlı olduğu değerlendirilen 70 kişi ve Gülen yapılanmasıyla irtibatlı olduğu değerlendirilen 966 kişi de gözaltına alındığı belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan "Hayır oyu çıkarsa ne olur" cevabı
Sonraki Haber
Genç LGBTİ+ Derneği'nden danışma hattı