Ana SayfaDünyaRotterdam Belediye Başkanı: Bakanın konvoyuna ateş açma izni verdik

Rotterdam Belediye Başkanı: Bakanın konvoyuna ateş açma izni verdik

HABER MERKEZİ – Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’dan sınır dışı edildiği geceyi anlatan Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Abutalip, Kaya’nın 12 koruma eşliğindeki konvoyunda korumaların silahlı olup olmadığını bilmedikleri için polise konvoya ateş açma izni verdiklerini söyledi.

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Abutalip, Türkiye-Hollanda arasında krize neden olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Cumartesi gecesi Türkiye Başkonsolosluğu’na ulaşmaya çalıştığı ancak polis tarafından engellediği sırada yaşananları anlattı.

BBC Türkçe’nin haberine göre Abutalip katıldığı bir televizyon programında, Kaya’nın 12 koruma eşliğinde Hollanda’ya gelmesini “korkutucu” olarak nitelendirdi.

Abutalip şunları söyledi:

Bir sürü koruma vardı ve biz onların silahlı olup olmadığını bilmiyorduk. Bu da bizim özel birimlerimizi getirmemize neden oldu. Böylece olası bir temasta bizim üstün olduğumuzdan emin olmak icin ateş açma izni verilmişti.

Abutalip, Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız’ı da kendisine bilgi vermediğini belirterek, “bir diplomata yakışmayacak şekilde yalan söylediğini” belirtti.

Bakan Kaya’nın Rotterdam’a gelişini istihbarat birimlerinden öğrendiğini söyleyen Abutalip, şunları söyledi:

Biz o zaman Hollanda otoyollarında bakanı aramaya başladık. Bir yerde konvoyu bulup, durdurabildik. Fakat konvoy ikiye bölünüp birkaç araç kaçtı. O zaman bakanı kaybettik. Polisler kendisini konsolosluğun arkasında durdurabildi.