Ana SayfaGüncelSaldırgandan özsavunmayla kurtulan kadın: Erkekler taciz etmemeyi öğrenecek

Saldırgandan özsavunmayla kurtulan kadın: Erkekler taciz etmemeyi öğrenecek

HABER MERKEZİ – Kendisine cinsel saldırıda bulunan erkeğin dilini ısırarak koparak kadın, kadınların da en az saldırganlar kadar güçlü olup tepkisini ortaya koyması gerektiğini belirterek “Erkekler taciz etmemeyi öğrenecek” dedi.

İstanbul Esenyurt’ta 14 Mart 2016 tarihinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki geçidi kullanan kadın, merdivenden çıktığı sırada 19 yaşındaki Mert O. isimli erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Kadın, kendisini zorla öpmeye kalkan saldırgan erkeğin dilini kopardı.

Savcılık saldırgan için hapis istedi

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, “Zorla öpmeye çalıştığım kadını sevgilim sandım” şeklinde ifade veren saldırgan hakkında ‘cinsel saldırı’ suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istedi.

Özsavunma kullanarak saldırgandan kurtulan kadın, Hürriyet’e yaptığı açıklamada saldırgan için belki “çok kolay” olan hareketin kendi hayatında psikolojik etkilerinin büyük olduğunu ve henüz geçmeye başladığını ifade etti.

Olaydan sonra biber gazı taşımaya başladığını da söyleyen kadın “Bana bunu yaşatmaya hakkı yoktu. Daha yeni yeni kendime gelebildim. Eminim bundan sonra artık tanımadığı hiçbir kızı öpmeye kalkmaz” dedi.

‘Erkekler taciz etmemeyi öğrencek’

Kadınları güçlü olmaya, özsavunmaya çağıran kadın, “Tacizci ne kadar güçlüyse sen de o kadar güçlü ol. Tepkini ortaya koyacaksın. Erkekler taciz etmemeyi öğrenecek” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Feminist bakış açısına sahip altı dizi
Sonraki Haber
Diyarbakır Valiliği ‘canlı bomba ihtimali vardı’ demişti: Yarı çıplak haldeyken vurulmuş