Ana SayfaGüncelSamsat’ta bir artçı deprem daha: Evlerine giremeyen yurttaşların tedirgin bekleyişi sürüyor

Samsat’ta bir artçı deprem daha: Evlerine giremeyen yurttaşların tedirgin bekleyişi sürüyor

HABER MERKEZİ – 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği ve gün boyu artı sarsıntıların yaşandığı Adıyaman’ın Samsat ilçesinde akşam saatlerinde 4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Belediye binası ve hükümet konağı dahil çok sayıda binanın yıkıldığı kentte, yurttaşlar artçı sarsıntılardan dolayı evlerine giremedikleri için sokaklardaki tedirgin bekleyişini sürdürüyor.

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde saat 14.07’de 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

Yerin 17.6 kilometre altında meydana gelen sarsıntı, Adıyaman’ın çevresindeki Diyarbakır, Urfa, Antep’te de hissedildi.

Bu sarsıntının ardından 4.2 ve 4.4 büyüklüğünde iki deprem daha yaşandı.

AFAD saat 20.03’te merkez üssü Adıyaman’ın Samsat ilçesi olan 4,0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu.

İlk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadığı ilk depremin ardından açıklama yapan Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, belediye ve hükümet konağı binası da dahil çok sayıda binanın yıkıldığı bilgisini paylaşmıştı.

Dihaber’in haberine göre ise yaşanan depremde Samsat’ta çeşitli nedenlerden kaynaklı 22 kişi yaralanırken, yaralılardan 18’nin Adıyaman merkez ve Kâhta ilçelerine sevk edildi.

Evlerin büyük çoğunluğunun hasar gördüğü ve artçı sarsıntıların devam ettiği kentte yurttaşlar sokaklardaki tedirgin bekleyişini sürdürüyor.

Dihaber’e konuşan Ramazan Akın (45) ise evinin yanı sıra işyerinin de kullanılamaz hale geldiğini belirterek, deprem anını şöyle anlattı:

Ben belediye binasında oturuyordum. Baktım aniden büyük bir gürültü sesi geldi. Biz kendimizi hemen dışarı attık. Anlayacağınız canımızı zor kurtardık. Gördüğünüz gibi halk tamamıyla panik halinde depremin etkisini halen üstlerinden atmış değiller. Halk tamamıyla dışarıda ve mağdur olmuş durumda, devletten yardım bekliyoruz. Evler tamamıyla hasarlı bu korku ile o evlerde kalamayız mecburen dışarıdayız.

Evi hasar gördüğü için çocukları ile birlikte akşamı sokakta geçiren İmhan Kutlu (80) ise şunları söyledi:

Dışarıda kalıyoruz. Hiçbir şey yapamıyoruz endişeliyiz korkuyoruz. Halen deprem oluyor. Bu korku ile nasıl evlere gireceğiz. Mecburen dışarıda sabahlayacağız bizim için çok problem olmasa da çocuklarda var, onlar nasıl dayanır.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise depremden kaynaklı Adıyaman merkez ile Kahta ve Samsat ilçelerinde okulların yarın tatil edildiği belirtildi.

  Adıyaman Samsat'ta 5.5 büyüklüğünde deprem
Previous post
Almanya Büyükelçisi Erdman, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı
Next post
İstanbul ve İzmir’de 8 Mart etkinlikleri yasaklandı