Ana SayfaDünyaSchulz ve Merkel’den Erdoğan’ın ‘Nazi uygulaması’ sözlerine tepki

Schulz ve Merkel’den Erdoğan’ın ‘Nazi uygulaması’ sözlerine tepki

HABER MERKEZİ – Merkel’i “Nazi uygulaması” kullanmakla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Almanya Başbakan adayı Schulz, “Dost bir ülkenin cumhurbaşkanının bu ülkenin başbakanını bu şekilde aşağılaması küstahlıktır” dedi. Almanya Başbakanı Merkel de “Türk liderlerin yaptığı Nazi kıyaslaması son bulmalı” açıklamasında bulundu.

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) dün yapılan kongresinde bütün delegelerin oylarıyla parti genel başkanlığına seçilen Martin Schulz, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i “Nazi uygulaması” kullanmakla suçlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert tepki gösterdi.

Almanya Başbakan adayı Schulz, Erdoğan’ın sözlerini “küstahlık” olarak niteledi. Schulz, ARD televizyonuna yaptığı açıklamada “Dost bir ülkenin cumhurbaşkanının bu ülkenin başbakanını bu şekilde aşağılaması küstahlıktır” dedi.

Schulz, devamla şunları söyledi:

NATO üyesi ve Avrupa Birliği üye adayı bir ülkenin devlet başkanının uluslararası diplomasi kurallarını çiğneyemeyeceğinin Erdoğan’a anlatılması gerektiğini, ancak onun bir devlet başkanına yakışmayan tutumunu sürdürdüğünü.

AKP’li isimlerin Almanya’da referandum kampanyası düzenlemesine getirilen yasakları desteklediğini de ifade eden Schulz, “Diplomatik dokunulmazlığını parti politikası yapmakta kullananlara Almanya’da yer yoktur” dedi.

Merkel: Nazi kıyaslaması son bulmalı

Almanya Başbakanı Merkel, Japonya ziyareti sırasında gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’den gelen Nazi benzetmelerine tepki gösteren Merkel, “Türk liderlerin yaptığı Nazi kıyaslaması son bulmalı” dedi.

Merkel ayrıca, 16 Nisan’da yapılacak ‘Başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu için Almanya’da yapılacak etkinliklerin yasaklanabileceği uyarısında bulundu.

Erdoğan ne demişti?

Almanya Başbakanı Angela Merkel hakkında “Merkel, sen şu anda Nazi uygulaması yapıyorsun” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa ülkeleriyle hükümet arasında yaşanan krize ilişkin Avrupa’yı eleştirerek, “Artık maskeli balo sona erdi. Diplomasiyi bir kenara bıraktılar. Güçlenen Türkiye’den duydukları rahatsızlığı saklamıyorlar” demişti.

  Erdoğan: Artık maskeli balo bitti