Ana SayfaGüncelŞengal’de vurulan gazeteci Nujiyan Erhan hayatını kaybetti

Şengal’de vurulan gazeteci Nujiyan Erhan hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – KDP’ye bağlı silahlı güçlerin 3 Mart günü Şengal’e yönelik saldırısı sırasında haber takip ederken başından vurulan ve ağır yaralanan gazeteci Nujiyan Erhan yaşamını yitirdi.

Şengal’de Kürdistan Demokrat Partisi’ne bağlı ‘Roj Peşmerge’ isimli grubun Xanesor beldesine yönelik saldırısında yaralanan gazeteci Nujiyan Erhan, yaşamını yitirdi.

Gazeteci Erhan 3 Mart’taki saldırıda başından vurularak ağır yaralanmış, Rojava’nın Haseke Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Günlerdir yoğun bakımda tutulan Erhan, dün gece hayatını kaybetti.

Ne olmuştu?

Şengal’de KDP’ye bağlı ‘Roj Peşmerge’ isimli grup ile Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) arasında çatışmalar yaşanmıştı. Çatışmalarda beş YBŞ savaşçısı yaşamını yitirmişti.

YBŞ çatışmalar üzerine yaptığı açıklamada Xanesor’un 2014 yılından beri IŞİD’den kurtarıldığını ve kendi denetimlerinde olduğunu belirtirken, saldırıyı ise “provokatif bir girişim” olarak nitelendirmişti.

Şengal’de yaşananlar ise Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin 26 Şubat Pazar günü Türkiye’yi ziyareti sonrasında yaşanmıştı.

Barzani bu ziyaretinde ilkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmiş, bu görüşmeden bir gün sonra da Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmüştü.

Son olarak 17 Mart’ta KDP güçlerinin bulunduğu noktaya doğru protesto yürüyüşü düzenlenmiş, bu yürüyüşe de ateş açılmıştı. Burada da bir kişi yaşamını yitirmiş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Şengal’de çatışmanın yaşandığı 3 Mart’tan bu yana Ezidiler KDP’nin tutumuna tepki gösteriyor.

Previous post
Gökçek'le bir gün geçiren Huffington Post muhabiri: Bir komplo teorisyenini dinledik
Next post
Gazeteci Hayri Demir'in gözaltı süresi 7 gün uzatıldı